Son üç günde Akdeniz üzerinden Avrupa’ya kaçmaya çalışan yaklaşık 9 bin kişinin kurtarıldığı açıklandı. Mülteci botlarından kurtarılanlar arasında tek başına bulunan üç aylık bir bebek de vardı.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) sadece 24-27 Haziran tarihleri arasında Akdeniz'i aşmaya çalışan 8.864 kişinin Libya açıklarında kurtarıldığını açıkladı.

Avrupa Sınır Koruma Teşkilatı Frontex'in salı sabahı İtalya'ya varan bir arama kurtarma gemisinde 520 sığınmacıyla birlikte iki kişinin de cesedinin geldiği bildirildi. 24 Haziran tarihinde de iki kişinin cesedine ulaşılmıştı.

Son üç gün içerisinde kurtarılanlar arasında tek başına bulunan üç aylık bir bebek de bulunuyor.

Bebeğin kurtarıldığı grupla birlikte İtalya'nın Lampedusa adasına vardığını, annesinin de ayrı bir bottan kurtarıldığını ve Lampedusa'ya varmasının beklendiği bildirildi.

Havaların ısınması ve Akdeniz'in sakinleşmesiyle Libya'daki insan tacirleri, yeterli güvenlik tedbiri bulunmayan ve normal kapasitesini aşan, bazıları plastik botlarla savaştan ve zor koşullardan kaçan insanları İtalya'ya doğru yola çıkarıyor.

Bu botlar Libya-İtalya arasındaki 300 kilometre civarındaki Akdeniz'i aşamadan ya batıyor ya da botların motorları duruyor.

Uluslararası Göç Örgütü, bu senenin başından beri iki binden fazla kişinin Akdeniz'i geçmeye çalışırken öldüğünü veya kaybolduğunu belirtiyor. (Kaynak: DW Türkçe)