Manisa’nın Soma ilçesinde 301 işçinin öldüğü maden faciasından sonra İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından Somalı öğrencilere verilen eğitim bursu sözü tutulmadı.

Oğuzhan Karakaş'ın Zete'de yer alan haberine göre İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın, yaşanan ölümlerden birinci derecede etkilenen on öğrenciye yüzde 100 burs, beş öğrenciye de yurt imkânı sağlanacağını Twitter üzerinden duyurmuştu.

Ancak, 2014-2015 öğrenim sezonu için geçtiğimiz Cuma günü biten kayıt dönemi içerisinde faciadan etkilenen hiçbir öğrencinin üniversiteye kayıt olmadığı ortaya çıktı.

Kayıt için başvurulmadığını ifade eden üniversite yönetimi, valilik bilgisi dahilinde yürütülen çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Üniversitenin resmi internet sitesi üzerinden 17 Mayıs tarihli duyuruda belirtildiği üzere, Soma’daki faciadan etkilenen küçük yaştaki çocuklar için yaz okulu programının gerçekleştirilip gerçekleştirilmediği konusunda ise üniversiteden bilgi alabilmek mümkün olmadı.

Somalı öğrencilere eğitim bursu vaadi veren üniversite yönetimi, verilen sözün neden yerine getirilemediğine ilişkin bir açıklama da yapmadı.