Akdeniz Üniversitesi’nde 301 kişinin öldüğü Soma katliamında yaşamını yitiren işçileri anmak, sorumluları protesto etmek isteyen öğrencilere polis ve özel güvenlik saldırdı. Saldırı sırasında polis öğrencileri yerde sürükleyerek gözaltına aldı. 10’dan fazla öğrencinin gözaltına alındığı belirtildi.

sendika.org'da yer alan habere göre, Soma’da bir yıl önce yaşanan katliam sırasında hayatını kaybeden 301 maden işçisini anmak üzere Akdeniz Üniversitesi öğrencileri Yakut Çarşısında bir araya geldi. Öğrenciler üniversite içerisinde bulunan çarşıdan rektörlüğe doğru yürüyüşe geçtiği sırada, çarşı çıkışında polis ve özel güvenlik barikatıyla karşılaştı.

Öğrencilere TOMA ve coplarla saldıran polis 10’dan fazla öğrenciyi gözaltına aldı. Saldırı sonrasında üniversiteliler Soma anmasında gözaltına alınan arkadaşları için Olbia Çarşısı’nda yürüyüş yaptı. Burada açıklama yapan üniversiteliler gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi. Soma katliamını unutmadıklarını, katliam için ‘fıtrat’ diyen Tayip Erdoğan’ın ve sorumluluğu bulunanların bir an önce cezalandırılması gerektiğini ifade ettiler.