301 madencinin hayatını kaybettiği Soma iş cinayetinin birinci yıldönümünde hayatın kaybedenler İstanbul’da Taksim ve Kadıköy’de düzenlenen eylemlerle anıldı.

İstanbul’da Taksim Tünel’den Galatasaray Lisesi önüne yapılan yürüyüşle Soma’da hayatını kaybedenler anıldı.
Yürüyüşe Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Sebahat Tuncel, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nunda aralarından bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

AKP’ye tepkinin öne çıktığı yürüyüşte sık sık “Taşeron ölümdür yasaklansın”, “Soma’nın ateşi AKP’yi yakacak” sloganları atıldı.
Galatasaray Lisesi önünde ölen madenciler için saygı duruşu yapıldı. Yapılan konuşmalarda AK Parti’nin uyguladığı politikaların işçilerin ölüme sürüklediği ifade edilerek “Her gün en az 3 işçi ölüyor” dendi. Soma davasında da gerçek sorumluların yargılanmadığına dikkat çekilen açıklamada, bakanların ve bürokratların da cezalandırılması istendi.

KADIKÖY'DE ANMA 

Kadıköy’de bir araya gelen çok sayıda kişi Soma’da hayatını kaybedenleri andı. Özgürlük ve Demokrasi Partisi (ÖDP) Üyesi Bahadır Grammeşin’in resminin de taşındığı yürüyüşte kitle tarafından sık sık “İş kazası değil cinayet” ve “Soma’nın kömürü AKP’yi yakacak” sloganları atıldı.