Soma’da 301 işçinin hayatını kaybettiği iş cinayetinde hukuki süreci en yakından takip eden CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, iki sanığın tahliyesi sonrasında sitem etti.

Tahliye kararına sert tepki gösteren Özgür Özel, “Hani kimse Soma’yı unutmayacaktı, unutturmayacaktı. İlgisini gösterecekti. Hani Soma’yı unutursak yüreğimiz kuruyacaktı. İlk gün insan koridoru vardı, şimdi koltuklar boş. Aileler buraya binbir zorlukla geliyor. Yüreği yanık analar, eşler, avukatlar geliyor.

Madenler, 13 Mayıs’ta ne kadar güvenliyse şimdi de o kadar güvenli. Her gün ölüme inip çıkıyorlar. Daha çok analar ağlar. Herkes aklını başına alsın. Kaza olduğu gün ağlayıp sonra bu salonu boş bırakırsan haberi alınca da şaşırmayın.

Madem Soma’yı unuttursan yüreğin kuruyacaktı. Ya yüreğin kurusun ya da gel buraya bu ailelere sahip çık. Bunu siyasetçiye, köşe yazarına, aydınına, Akhisarlısına, Somalısına, Manisalısına, Türkiye’deki tüm duyarlı kişilere söylüyorum” diye konuştu.

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sekiz sanıktan vardiya amirleri Hilmi Kazık ve Yasin Kurnaz adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.