Kışlada şüpheli asker ölümleri devam ediyor. 2012 Aralık ayında Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün'ün açıkladığı "Kışlada 10 yılda 934 ölüm"den bu yana en az 14 şüpheli ölüm haberi daha kayıtlara geçmişti. Bu ölümlere bir yenisi daha eklendi.

Emek Partisi (EMEP) Kocaeli Darıca ilçe yöneticisi Mazlum Aksu’nun askerlik yaptığı Elazığ’da intihar ettiği iddia edildi. Terhisine 5 ay kalan Aksu’nun intihar haberi askeri yetkililerce dün gece saatlerinde aileye bildirildi. Yetkililer Mazlum Aksu’nun G3 silahını sol şakağına dayayarak intihar ettiğini, 3 gündür psikolojik sorun yaşadığını savunuyor. Ancak ailesi ve yakınları intihar iddialarına inanmıyor.

BABA: ÇARŞAMBA KONUŞTUK, HİÇBİR ŞEYİ YOKTU

Hayat TV canlı yayınına bağlanan Mazlum Aksu’nun babası Mahmut Aksu bir ay evvel izne geldiğini ve hiçbir sıkıntı yaşamadığını söyledi. Mahmut Aksu son olarak oğlu ile Çarşamba gecesi saat 10.30 sularında telefonla görüştüğünü yine herhangi bir psikolojik sıkıntıdan bahsetmediğini, sesinin de iyi olduğunu aktardı. Baba Aksu, askeri yetkililerin kendisine konuya dair araştırma yapıldığını ve Mazlum'un psikolojisinin 2-3 gündür bozuk olduğunu söylediklerini aktardı.  Aksu, "Madem öyle 2-3 gündür sıkıntılıysa neden doktora götürmediler, neden doktora haber vermediler. Biz kesinlikle intihara inanmıyoruz. Otopsi yaptırıp gerekli yerlere başvuracağız" dedi.

'SOL PARTİLERE ÜYE MİSİN' SORUSU

Kocaeli'de Mazlum Aksu’yla birlikte çalışma yürüten Emek Partisi GYK üyesi Tarık Erkan ise yaşananlara tepki gösterdi.  Erkan, "Mazlum’un ölümü sıradanlaştırılmaya çalışılıyor” dedi ve intihara inanmadıklarını söyledi. Erkan, Mazlum “Aksu ile bir ay evvel izine geldiklerinde görüştük. Görev alanı olan karakoldaki uzman çavuşun kendisi ile uğraştığını, ‘Sol partilere üye misin’ diye kendisini sıkıştırdığını söylemişti. Yine bir süre önce nöbette uyuduğu iddiası ile mahkemeye çıkarıldığını ve 15 gün hapis cezası verildiğini anlatmıştı” dedi.

SOLAK DEĞİLDİ, SOL ŞAKAĞINDAN G-3'LE NASIL İNTİHAR ETTİ?

Tarık Erkan intihar olayına inanmadıklarını yineledi ve şunları söyledi: "Sol şakağından G3 ile intihar ettiği söyleniyor. Mazlum solak değildi. G3, 6 kiloluk bir silahtır. Mantıklı gelmiyor bu açıklama. Mazlum, Emek Partili ve Kürt olduğu için katledildi. Bu işin peşini bırakmayacağız. İntihar iddialarına inanmıyoruz" dedi.

ANNESİYLE KÜRTÇE KONUŞTU DİYE BASKI GÖRDÜ

Mazlum'un annesiyle telefonda Kürtçe konuştuğu için kışlada gerginlik yaşadığı da yakınlarının aktardığı bilgiler arasında. (Evrensel)