Antalya’da bir kadını saçından sürükleyerek jopla sokak ortasında darp eden iki polis hakkında dört buçuk yıla kadar hapis istendi. 

Alanya ilçesinde polisler, 3 Ekim’de saat 07.20 sıralarında 40 yaşındaki Kırgız Rahokhan Arıpova isimli kadını saçlarından sürüklemiş, tekmelemiş ve copla dövmüştü. Olayın ardından açığa alınan iki polisten İsmet Kafadar tutuklanmış, meslektaşına müdahale etmeyip seyirci kalan İsmail Uzar da adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre iki polis hakkında ‘kamu görevlisinin nüfuzunu kullanarak silahla, kendisini savunamayacak kişiyi yaralaması’ suçundan bir buçuk yıldan dört buçuk yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Alanya 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşması 9 Kasım’da.

İddianamede, polislerin Türkmenbaşı Caddesi’nde alkollü veya akıl sağlığı yerinde olmayan bir kişinin etrafa saldırdığı yönündeki ihbar üzerine olay yerine geldiği belirtildi.

Arıpova’nın “Arabaya bin” diyen polisin yüzüne vurduğu, polisin de copla kadını darp ederek yere düşürdüğü savunulan iddianamede, Kafadar’ın kadına defalarca vurduğu belirtildi.

Ayrıca diğer polisin de kadın saldırmasa da engelleyici bir tavır göstermeyerek, eylemi desteklediği ifade edildi.

Öte yandan cop iddianamede ‘silah’ sayıldı.

(Kaynak: Hürriyet)