Lübnan’daki Birleşmiş Milletler (BM) temsilciliği önünde 2013’te Paris’te öldürülen üç Kürt kadın siyasetçi Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’i andı ve Türkiye’deki Kürt illerinde süren abluka ve ölümleri protesto etti.

ANHA'nın haberine göre; BM önünde gerçekleştirilen eylemde açıklamayı yapan TEV-DEM üyesi Ednan Şêxo, şunları ifade etti:

“Haziran’daki parlamento seçimleri içinde Kürtlerin, demokratların, sosyalistlerin, ve farklı inanç ve kimliklerden insanların bulunduğu bloğun zaferi ile sonuçlandı. Bu faşist Türk devlet sistemi ve AKP yöneticileri için ağır bir darbe oldu.

"Bu nedenle AKP/Erdoğan devleti oluian bu barış ve demokrasi cephesini yok etmek için Varto, Silvan, Cizre, Silopi, Nusaybin, Gever, Sur, Şırnak ve Dargeçit’te soykırım ve katliam saldırılarına başlamıştır.

"Türk devleti soykırım ve katliam saldırılarında kadın, çocuk, genç, yaşlı demeden katletmiştir. Silopi’de 3 Kürt kadın siyasetçi de bu çerçeve neticesinde katledilmiştir. Biz Türk devletinin bu barbar soykırım ve katliam saldırılarını, uluslararası toplumunda bu katliamlar karşısındaki sessizliğini kınıyoruz.

"Bölgesel ve uluslararası bütün kadın örgütleri, insan hakları örgütleri ve BM’ye katliamlar karşısında tutum alarak sessizliklerini bozmaya çağırıyoruz.”