Kahramanmaraş merkeze bağlı Karacasu Mahallesi’ndeki TOKİ evlerinde aylardır, bir komşusunun sözlü tacizine maruz kalan Alevi aile saldırıya uğradı.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan, Pirsultan Abdal Kültür Derneği, Erenler Kültür Ve Dayanışma Derneği İnsan Hakları Derneği, Eğitim-Sen, Alevi Kültür Derneği, Alevi ailenin 14 Temmuz’da saldırıya uğradığını ve saldırıda yaralananlar olduğunu duyurdu.

Evrensel'de yer alan habere göre açıklamada, “Saldırıya maruz kalan kişinin hamile bir kadın oluşu da nefretin hangi boyutta olduğunu göstermektedir. Apartmanda bulunan diğer yurttaşların müdahalesiyle belki de bir linç engellendi” denildi.

Saldırganların Alevi inancına yönelik nefret söyleminde bulunduğu, ‘sizleri kesmek lazım, Maraş Katliamını yeniden yapmak lazım’ dediği belirtilen açıklamada, “Yıllardır devlet yöneticilerinin ayrıştırıcı, nefret dili kullanmalarının bu sonuçları doğuracağı konusunda her dönem uyarılarda bulunduk. Maalesef çeşitli illerde buna benzer nefret saldırıları gerçekleşmektedir” denildi. Saldırganların bu gücü nereden aldığının açık olduğu dile getirilen açıklamada, “Bu tarz saldırıların yıllardır sürdüğü ve cezasız kaldığını biliyoruz. Bu cezasızlık saldırganlara cesaret vermektedir. İnancından dolayı katliama uğrayan Alevilere yönelen bu nefret saldırılarını münferit görmüyoruz” ifadelerine yer verildi.

Saldırganların gereken cezayı almasını isteyen dernek ve sendikalar, davanın takipçisi olacaklarını belirttiler.