Partiler, parti liderleri ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gazeteci Savaş Ay'ın ölümü için başsağlığı mesajı yayımladı.

ERDOĞAN: DAİMA SAYGIN BİR GAZETECİ OLARAK HATIRLANACAK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yayımladığı başsağlığı mesajında medyanın güler yüzlü ve renkli simalarından Ay'ın vefatını büyük bir teessürle öğrendiğini bildirdi; "habercilik mesleğine tutkunluğu dolayısıyla en zor şartlar altında dahi görevini sürdürmüş, yaptığı televizyon programlarıyla izleyicilerinin takdirini kazanan Savaş Ay'ın daima saygın bir gazeteci olarak hatırlanacağını" diye belirtti.

CUMHURBAŞKANI GÜL: TAKDİRLE HATIRLANACAKTIR

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de yayımladığı başsağlığı mesajında, Savaş Ay'ın vefatından duyduğu üzüntüyü ifade etti. Gül, "Yaptığı televizyon programları, yazıları ve haberleriyle halkımızın beğenisini kazanan Savaş Aş, Türk basınının seçkin bir ismi olarak takdirle hatırlanacaktır. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, Sabah gazetesine ve basın dünyamıza başsağlığı diliyorum" ifadesini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYDUM

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, gazeteci-yazar Savaş Ay’ın ölüm haberinden büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, Savaş Ay’ın ölümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Basın dünyasının saygın ve seçkin isimlerinden, mesleğinin her tür çilesini çekmiş ve onurunu da taşımış olan Savaş Ay’ın ölüm haberini büyük bir üzüntü ile öğrendim. Gazeteci-yazar Savaş Ay’a rahmet Ay ailesiyle, yakınlarına, dostlarına ve medya dünyasına başsağlığı diliyorum.” dedi.

BDP: DEĞERLİ GAZETECİ AY'IN ÖLÜMÜNÜ ÜZÜNTÜYLE ÖĞRENDİK

BDP de, tedavi gördüğü gırtlak kanseri hastalığına yenik düşen gazeteci Savaş Ay için başsağlığı dileğinde bulundu.

BDP Genel Merkezi, "Değerli gazeteci Savaş Ay'ın vefatını üzüntüyle öğrendik. Ailesine ve basın camiasına başsağlığı, kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.

Savaş Ay, 1,5 aydır gırtlak kanseri tedavisi gördüğü Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayata veda etti.  Gazeteci Ay, 11 Kasım Pazartesi günü 11.30'da Cemal Reşit Rey'de düzenlenecek törenin ardından Fatih Camii'den son yolculuğuna uğurlanacak. (Zaman, T24, ANF)