DOĞU ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde faaliyet yürüten 763 sivil toplum kuruluşu Diyarbakır'da ortak bir açıklama yaparak Kürt sorunu konusunda diyalog çağrısı yaptı.

 

Açıklamada Abdullah Öcalan'ın sürece etkili katılımının sağlanması için uygun koşulların sağlanması gerektiği belirtildi.

 

Diyarbakır'da biraraya gelen ve aralarında insan hakları kuruluşları, barolar, iş çevreleri, işçi ve memur sendikaları, meslek odaları, dernekler, yapı kooperatifleri, kadın kuruluşları, kültür sanat dernekleri ve spor kuruluşlarının bulunduğu 763 sivil toplum örgütü ortak bir bildiri yayınladı. Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nde faaliyet yürüten sivil toplum örgütlerinin katıldığı bildiri, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı.

 

Açıklamayı okuyan İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, her zamanki gibi barışa ihtiyaç olduğunu ifade ederek, "Kalıcı ve onurlu bir barışa olan ihtiyaç hepimize görev yüklüyor. Meselelerimizi, bunların başında da Kürt meselesini çatışarak çözemeyeceğimizi biliyoruz. Konuşmaya, tartışmaya, müzakere etmeye ihtiyacımız var. Bunun için diyalogun gerekli olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz. Diyalogu, meselenin muhatapları ile gerçekleştirmek kaçınılmazdır. Diyalogun kurulması amacıyla kesintisiz bir çatışmasızlık ortamının gerekliliği bilinciyle bunun sağlanması için herkesi sorumluluk almaya ve duyarlılık göstermeye davet ediyoruz" dedi.