Urfa’da Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmelere “Detaylı Personel Bilgi Formu” isimli bir form dağıttı.

Formda, öğretmenlere dernek, vakıf gibi kurumlara üyeliklerin olup olmadığı soruldu. Öğretmeler ile eş ve çocuklarının sosyal medya hesaplarının da istendiği formlar için, ismini vermek istemeyen bir öğretmen “Bu bir fişlemedir” dedi.

KURBAN VE DERİLER HANGİ KURUMLARA VERİLDİ?

Hacı Bişkin’in Gazete Duvar’da yer alan haberine göre, Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürlüklerine gönderdiği “Detaylı Personel Bilgi

Formu”nun öğretmenlere dağıtılmasını istedi. İsmini vermek istemeyen bir öğretmen il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin öğretmenleri fişlemek istediğini söyledi.

Formda öğretmenlerden şu bilgiler istendi:

– Üyesi olduğunuz STK’lar (Dernek, vakıf vs.)

– Aktif Sen üyesi misiniz? Üye olmanıza aracı olan kişinin adı.

– Kurban ve derilerin hangi kurumlara verildiği.

– Gazete, dergi vs yayınlarda abonelikleri.

– Bank Asya’da hesabı olup olmadığı.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI İSTENDİ

Bu soruların ardından son sayfada öğretmenlerin evli olup olmadıkları, evli ise eşleri ile ilgili bilgilerinde yazılması istendi. Ayrıca öğretmenlerin kendisinin, eşinin ve çocuklarının e-posta, Twitter, Facebook ve Instagram hesaplarının yazılması da talep edildi.

‘BU BİR FİŞLEMEDİR’

Gönderilen bu soruların fişleme olduğunu belirten bir öğretmen, zor durumda kaldıkları için bu belgeleri doldurduklarını söyledi. Konuyla ilgili görüş aldığımız Mardin Eğitim Sen Şube Başkanı Hamdullah Yıldırım, bu belgelerin Mardin’de verilmediğini fakat Urfa ve ilçelerinde verilme ihtimalinin yüksek olduğunu dile getirdi.