Sivas Katliamı'na ilişkin ortaya çıkan yeni fotoğrafların ardından yeni bir suç duyurusunda bulunuldu.

Sivas Katliamı'nda hayatını kaybeden Gülsüm Karababa’nın kardeşi Hüseyin Karababa, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına başvuru dilekçesini vermeden önce İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

DHA'dan Bahri Karataş'ın haberine göre, Karababa, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 2 Temmuz 1993 tarihinden itibaren görev yapmış İçişleri Bakanları, Emniyet Genel Müdürleri ve sorumluluğu tespit edilecek diğer şüpheliler hakkında ’suç delillerini gizleme, suçluyu kayırma, görevin kötüye kullanılması’ iddiasıyla soruşturma başlatılarak kamu davası açılması talebinde bulundu.

2012 Aralık ayında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davayı Devlet Denetleme Kurulu’nca araştırılması talimatını verdiğini ifade eden Karababa, 2013 Ocak ayında ise TBMM Araştırma Komisyonu’nca yeniden araştırılmak üzere inceleme kararının alındığını söyledi.

Karababa, dava dilekçesinde, İçişleri Bakanlığı’nca yeni görüntülerin TBMM Araştırma Komisyonu’na verildiğini ve bu görüntülerin 1 Şubat 2013 tarihinde basında yer aldığını kaydederek, "Sivas Emniyeti’ne ait olan ve 20 yıldır İçişleri Bakanlığı’nda gizlenen bu belgelerin bu süre zarfında görev yapmış emniyet müdürlerinin, emniyet genel müdürlerinin, içişleri bakanlarının ve başbakanların bilgisi ve talimatları dışında saklanmış olmaması mümkün değildir" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu da, davanın zaman aşımının basında da yer alan yeni delillerle ortadan kaldırılması gerektiğini savunarak, "İçişleri Bakanlığı, 20 yıldır elinde olan belgeleri zaman aşımı sonrası servis etmiştir. Bu insanlık suçunun bu şekilde zaman aşımına uğraması katliamı aklamıştır" dedi. (soLportal)