Sivas’ta, 2 Temmuz 1993’te yakılan Madımak Oteli’nde hayatını kaybeden 33 yazar, ozan ve düşünür katliamın 21’inci yılında anılıyor.

Sivas’ta Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri, Alevi Kültür Dernekleri, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu tarafından düzenlenen etkinlik saat 10:00’da Pir Sultan Cemevi önünde başladı. Etkinlik Madımak Oteli önünde son bulacak.

Geçen yıllarda yaşanan olaylardan dolayı Sivas anmaları için bu yıl da yoğun polis önlemleri alındı. Polis, kent girişlerinde arama noktaları oluştururken, kente giriş yapan araçları da tek tek aradı. Öte yandan kentteki MOBESE sayısı da arttırıldı. Sadece yürüyüş güzergâhına 82 MOBESE yerleştirildi.

ROBOSKİLİ AİLELER SİVASTA

Çocuklarını kaybeden Roboskili aileler de Sivas’a geldi. Sivas katliamının Roboski katliamından farksız olduğunu söyleyen aileler, Madımak katliamının üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen adaletin yerini bulmadığını belirterek Sivas’a gideceklerini daha önce kamuoyuna duyurmuştu.

HDP’nin Köşk adayı eşbaşkan Selahattin Demirtaş ile partinin bir diğer eşbaşkanı Figen Yüksekdağ Sivas’taki anmaya katılmak üzere kente gitti. Demirtaş burada bir konuşma yapacak. HDP’li vekiller ile MYK üyeleri de hazır bulunacak.

Cumhurbaşkanlığı yarışında adaylığını ilk açıklayan isim olan CHP ve MHP’nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu da Hacı Bektaş Veli’ye gidecek. Köşk programı kapsamında memleketi Yozgat’ta bulunacak olan İhsanoğlu, 3 Temmuz’da Hacı Bektaş ve Kırşehir’e geçecek. İhsanoğlu Neşet Ertaş’ın mezarını da ziyaret edecek.  

www.demokrathaber.net/tarih/21-yilinda-sonmeyen-yangin-sivas-h34847.html