SİVAS - Sivas Katliamı için Madımak Oteli önünde yapılması planlanan açıklamaya izin vermeyeceğini açıklayan Vali Ali Kolat, AKP'li çıktı.

Sivas Katliamı'nın 18. yıldönümünde Madımak Oteli önünde yapılmak istenen anmayı yasadışı ilan eden Vali Ali Kolat'ın AKP'den milletvekili aday adayı olduğu ortaya çıktı. Listeye giremeyen Kolat, yeniden valilik görevine döndü.

12 Haziran genel seçimleri öncesi AKP'den Malatya milletvekili adayı olmak isteyen Ali Kolat, Sivas Valiliği görevinden istifa etti. Listeye giremeyen Kolat, daha sonra Sivas Valiliği görevine geri döndü.

Vali Ali Kolat dün yaptığı açıklamada, "Madımak olaylarının yıldönümünde anma etkinliği yapacak grubun toplu halde otel önüne gelmelerine ve burada basın açıklaması yapılmasına izin verilmeyecek" demişti.

Karara tepki gösteren Alevi örgütleri, 2 Temmuz günü hükümet tarafından ’Bilim ve Kültür Merkezi’ne çevrilen Madımak Oteli'ne 'Utanç Müzesi' levhasını asmakta kararlı olduklarını belirtiyor.

Ayrıca, ’Bilim ve Kültür Merkezi’ne çevrilen Madımak Oteli’ne, katliama katılanlardan ve insanların kaçamaması için uğraşırken kendileri de ölen 2 saldırganın isimleri, katledilenlerle birlikte anı köşesinde yer almıştı. Bu durum, “Madımak işte şimdi utanç müzesi oldu” yorumlarına yol açmıştı. Sivas Valisi, "olaya insan merkezli baktıkları için hiç bir ayrım yapmadıklarını" söylemişti.