Şırnak Belediye Meclisi, aldığı karar ile kentteki 12 mahalle ve 2 meydanın isimlerini değiştirerek, mahalle ve meydanlara Kürtçe isimler verdi. Belediye Başkanı Serhat Kadırhan, isimleri değiştirme isteminin halktan geldiğini belirtirken, kararı Valiliğe göndereceklerini söyledi.

zete.com'daki haberine göre Başkan Kadırhan, Vakıfkent Mahallesi'nin adının mahalleliler ve muhtarın yaptığı çalışmalar sonucunda adının Kobani olarak değiştirilmesi talebinin geldiğini de ifade ederek şunları söyledi:

“Yaklaşık 50 güne varan çok yoğun bir saldırı var Kobani’ye. Mahalle komisyonu ve mahalleli kendi aralarında oturmuş, muhtarda yaptığı çalışmalar sonucunda ortak bir karar alarak bize bu ismi getirdiler. Biz de uygun gördük ve Vakıfkent’in ismini ‘Kobani Mahallesi’ olarak değiştirdik. Tabii bu konuda resmi kurumların, yani Valiliğin tavrı da önemli olacak. Bu halkın talebi, bizden istediği bir şeydir. Biz de bu taleplere göre değiştirdik. Çözüm süreci de devam ediyor. Bazı yalpalamalara rağmen ama eminim ki süreç dolayısıyla Valilik de veto etmeyecek bu isimleri ve kabul edecektir.”

DEĞİŞTİRİLEN İSİMLER

Eski adı                                Yeni Adı

Yeni Mahalle                          Cudi

İsmetpaşa                             Herekol

Gazipaşa                               Fareşin

Vakıfkent                               Kobani

Bahçelievler                           Gabar  

Atatürk Mahallesi                  Çırav

Yeşilyurt                                Botan

Gündoğdu                             Rojhilat

Dicle                                      Kato

Şehri Nuh                              Şehre Nuh

Aydınlık                                 Tanin

Cumhuriyet Mah.                   Besta

Cumhuriyet Meydanı             Azadi

Ömer Kabak Meyd.                Aşiti