Şırnak merkeze bağlı Seslice Köyü’ndeki Seslice Kışlası’nın bahçesinde yapılan sondaj çalışmasında 4 kişiye ait kafatasları ve kemikler bulundu.

DİHA’nın haberine göre, 4 Eylül 2015 tarihinde yapılan kazıda ortaya çıkan kafatasları DNA testi için Adli Tıp Kurumuna gönderildikten sonra Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından defnedilmesi için resmi yazıyla Şırnak Belediyesi’ne gönderildi.

Seslice Kışlası için yapılan sondaj çalışmasında ortaya çıktığı belirtilen kafataslarının gömülmesi için Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Şırnak Belediyesi’ne gönderilen yazıda, bulunan diğer kafatasları ve kemikler üzerinde de DNA testi yapıldığı ifade edildi.

Savcılığın yazısında, “04/09/2015 tarihinde Şırnak Merkez İlçesi Seslice Köyü (49250-54300 koordinatlarında) sınırlarında Seslice Kışlası için yapılan sondaj çalışmasında insana ait 1 adet kafatasının bulunduğu ve aynı bölgede devam eden çalışmalarda insana ait 3 adet daha kafatasının bulunduğu ve söz konusu kafataslarının delil poşetleri içerisinde muhafaza altına alınarak, Cumhuriyet Başsavcılığımıza getirildiği, Cumhuriyet Başsavcılığımızca söz konusu kafatasları ve kemikler üzerine DNA incelemesinin yapıldığı ve DNA raporun soruşturma dosyası arasına alındığı ancak DNA profillerinin kimlik tespitinin yapılmadığı” ifadelerine yer verildi.

Savcılığın kafatası ile birlikte Şırnak Belediyesi’ne gönderdiği yazıda, kafataslarının gömülmesi, gömülen yerin kroki ve görüntülerinin kendilerine ulaştırılması istendi.

Bir çuvalın içerisinde gönderilen kafatasları Şırnak Belediyesi çalışanları tarafından Şırnak Merkez Mezarlığı’na defnedildi.