HPG Şırnak'ın Cudi Dağı'nda 5 Kasım'da çıkan çatışmalarda 5 gerillanın yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.  

5 HPG gerillasının cenazelerinin çatışma bölgesinden alınması için sabahın erken saatlerinde Şırnak merkeze bağlı Toptepe (Kaniya Masiyan) köyüne gelen binlerce kişi, Cudi Dağı'na çıkmaya başlamıştı.

100 KİŞİLİK GRUP ARAMALARA BAŞLAMIŞTI

Önce 40 kişilik bir grubun arama yapmasına izin verilmiş, yapılan görüşmelerin ardından cenazelerin bulunabilmesi için 40 kişilik sayının az olduğunun belirtilmesi üzerine 100 kişilik grubun geçişine izin verilmişti.

CENAZELER BULUNDU

Bölgede cenazeleri arayan kitle, cenazeleri bularak, Newala Merûya Bölgesi'ne getirdi. Burada kitleyi durduran askerler, kitlenin çevresini ablukaya aldı. Kitlenin bekleyişi sürerken, bölgeye helikopterler tarafından da askerler indirilmeye başlandı.

GERİLLA AİLELERİ CENAZELERİ KENDİSİ GÖTÜRMEK İSTİYOR, ASKERLER İZİN VERMİYOR

BDP yöneticileri ile yaşamını yitiren gerillaların aileleri, Şırnak Tabur Komutanlığı'na bağlı askeri yetkililerle yaptıkları görüşmede, askeri yetkililerin gerilla cenazelerini ve isterlerse ailelerini helikopterlerle Şırnak merkeze götüreceklerini belirtiklerini bildirildi.

Gerilla aileleri ise, cenazeleri helikopterlerle değil araçlarla Şırnak Cumhuriyet Savcılığı'na götürmek istediklerini belirtiyor.

Askerler ise, cenazelerin araçlarla halk tarafından götürülmesine izin vermiyor. Bunun üzerine BDP'liler ve gerilla aileleri, Şırnak Cumhuriyet Savcısı'nın olay yerine geleceği belirtilmesi üzerine bekleyişini sürdürüyor. (anf)