Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde 14 Aralık gecesi ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ederken, her iki ilçede dün gece şiddetli çatışmaların yaşandığı ve patlama seslerinin duyulduğu belirtildi.

Cizre'deki çatışmalar Sur, Cudi, Nur ve Yasef mahallelerinde yoğunlaşırken, geceyi patlama ve yoğun silah sesleri altında geçiren Silopi'de ise, sabah saatlerinde sessizliğin hakim olduğu görüldü.

Cizre'de önce SMS mesajı ile öğretmenlerin ilçeden ayrılması ve ardından Şırnak Valiliği tarafından 14 Aralık gecesi uygulamaya konulan sokağa çıkma yasağı devam ederken, ilçeye askeri sevkiyatın devam ettiği öğrenildi.

İlçede öğleden sonra başlayan çatışmalar nedeniyle şiddetli patlama ve silah sesleri gelirken, çatışmaların Sur, Cudi, Nur ve Yasef mahallelerinde yoğunlaştığı belirtildi.

Dün gece yeniden başlayan ve sabah saatlerine kadar devam şiddetli operasyonlara özel eğitimli Jandarma timlerinin de polis özel harekat timleri ile katıldığı belirtiliyor.

Cizre İdil yolunda bulunan Cudi mahallesinin hakim tepelerine ise çok sayıda tankın konuşlandırıldığı gelen bilgiler arasında.

Silopi'de görev alan güvenlik güçlerinin bir kısmının ilçedeki bazı okullara yerleştirildiği belirtildi.

HDP'Lİ VEKİL FERHAT  ENCÜ, TANK FOTOĞRAFINI PAYLAŞTI

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde başlatılan operasyon sürürken, Silopi'de bulunan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından Silopi'de ipek yolunda çekilen tanklara ait bir fotoğraf paylaştı.

 Encü fotoğrafı, "Silopi'de mahalleler tanklarla dövülüyor" notu ile paylaştı. Silopi'de başlatılan operasyon ile beraber bir çok mahallede elektriklerin kesildiği ve hala kesintinin devam ettiği öğrenildi.