Şırnak’ın Silopi ve Cizre ilçelerinde sokağa çıkma yasağı üçüncü gününde devam ederken, Şırnak Valiliği yasağa ilişkin bir açıklama yaptı.

Valilik açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

“İlimiz Cizre ve Silopi İlçelerinde vatandaşlarımızın huzur ve güvenini bozan, can ve mal güvenliğini tehdit eden ve roket, patlayıcı ve uzun namlulu silahlarla saldıran Bölücü Terör Örgütü mensuplarının yakalanmasına ve Bölücü Terör Örgüt mensuplarınca el yapımı patlayıcı, bomba, mayın düzenekleri yerleştirilerek oluşturulmuş hendek ve barikatların bertaraf edilmesine yönelik güvenlik kuvvetlerimizce yapılan çalışmalar titizlikle sürdürülmekte olup, bu çerçevede vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için sokağa çıkma yasağı devam etmektedir.

CİZRE VE SİLOPİ

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre’de dün Cudi Mahallesi’nde 30 yaşında Hediye Şen adlı kadın evinde vurularak öldürüldü. Cudi Mahallesinde ise evinin damındaki su deposuna çıkan Mevlüt Şimşek adlı yurttaş da kalçasından vurularak yaralandı.

İsmail Acay adlı yurttaş da önceki gün Cizre Devlet Hastanesi yakınlarında vurularak yaralanmıştı.

Silopi’de ise sokağa çıkma yasağı ile beraber silah sesleri yükselirken, ilçenin etrafına tank ve zırhlı araçlar konuşlandırıldı.