Şırnak Valiliği, 4 Ocak Pazartesi günü öldürülen üç kadın siyasetçi ile ilgili açıklama yaptı.

Valilik açıklamasında, tanıkların anlatımı ve otopsi raporlarının aksine, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Meclis Üyesi Seve Demir, Özgür Kadın Kongresi KJA’nın üyesi Fatma Uyar ve Silopi Halk Meclisi Eş Başkanı Pakize Nayır’ın çatışmada öldürüldüğü savunuldu.

Söz konusu açıklamada, “Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada Silopi’de 3 kadının infaz edildiği yönünde çıkan haberler tamamen asılsız ve gerçek dışıdır. Olay aşağıdaki şekilde olmuştur; 04.01.2016 günü ilimiz Silopi ilçesinde dere yatağında Bölücü Terör Örgütü mensupları ile güvenlik kuvvetleri arasında çatışma çıkmıştır. Güvenlik kuvvetlerine karşı silahlı çatışmaya girenlerden 3’ü,1 adet Kalaşnikof marka uzun namlulu silaha ait şarjörle birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir,” ifadelerine yer verildi.

TANIK: ÖNCE BOMBA ATILDI, SONRA TARADILAR

O anı yaşayan ve saldırıda kendisi de yaralanan DBP Silopi ilçe yöneticisi Cabbar Çağatay, tanıklığını Fırat Haber Ajansı’na anlatmıştı.

Çağatay, önce patlama olduğunu, yaralandıklarını, milletvekillerine haber verdikten yarım saat sonra bulundukları bölgenin tarandığını söylemişti.

HDP’Lİ BİRLİK: KESİNLİKLE İNFAZ

Pazartesi günü öldürülen üç kadın siyasetçinin otopsilerine de giren HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik ise kadınların öldürülme biçimlerine ilişkin olarak, “Yaralıydılar, ambulans gitmedi, bu kesinlikle infaz” demişti.

OTOPSİ RAPORU

Silopi’de öldürülen üç kadın siyasetçinin otopsi raporunda, cesetlerde toplamda 19 kurşun saptandığı açıklanmıştı. (İMC)