Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekilli Aycan İrmez, 14 Mart'ta ilan edilen ve 6'ncı ayını geride bırakan Şırnak'taki sokağa çıkma yasağı devam ettiğini ve kentin büyük bir bölümünün yakılıp yıkıldığını, talan edildiğini dile getirdi.

Yasakla birlikte halkın göçe zorlandığını savunan İrmez, halkın buna karşı aylarca çadırlarda yaşayarak topraklarını terk etmediğini belirterek "Halkın 'Biz çadırda da barakada da kalsak toprağımızı terk etmeyeceğiz' söylemleri baskınlara karşı direnişin boyutunu gösteriyor. Halkımız kendi kimliği ile var olmaya devam edeceğini gösterdi. Yapılan tüm baskı ve zulüm politikalarına karşın halkımız geri adım atmadı" dedi.

Sokağa çıkma yasağının derhal kaldırılması gerektiğini söyleyen İrmez, "Şırnak'a gidecek binlerce halk evlerini eşyalarını bulamayacak. Evler içindeki eşyalar ile birlikte ya yıkılmış ya da talan edilmiş durumda" dedi.

Şırnak'ta yapılanların dünyada bir örneğinin bulunmadığını öne süren İrmez, halkın toprağıyla var olacağını ve göçerme politikasına karşı direnişini sürdüreceğini söyleyerek, "Halkımız, hiçbir yere gitmeyeceklerini, ev olmasa da yıkıntılar arasında çadır kurup, yaşayacaklarını her defasında bizimle paylaşıyor. Bu halk yüzyıllardır toprağını terk etmemiştir, etmeyecektir" şeklinde konuştu.

Kaynak: DİHA