Şırnak'ta sabaha karşı kentin birçok mahallesinde polis ve özel hareket timlerinin eş zamanlı düzenlediği ev baskınlarında 8'i çocuk 30 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Saat 03.00'da yapılan ve akrep tipi zırhlı araçlar eşliğinde özel timlerinde katıldığı baskında, kimi evlerin kapı ve pencereleri kırılarak içeri girildi. Operasyonun Şırnak ve Silopi'de eş zamanlı YDG-H üyelerine yönelik yapıldığı belirtildi.

Dicle Haber Ajansı'nda (DİHA) yer alana habere göre, gözaltına alınan 30 kişi Şırnak Devlet Hastanesi'nde yapılan sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. Emniyette ifade işlemleri için bekletilen 30 kişiden 25'inin isimleri şöyle: "Vedat Ercan, Sıdık Yorgun, Erkan Öğmen, Serhat Öğmen, Rıdvan Acar, Ramazan Kaplan, Metin Külter, Kenan İnan, Ebubekir Nemdar, Ebubekir Çevik, Celal Alış, Bedri Ercan, Ayhan Kılınç, Akın Birdal Acar, Kasım Kanar, Kemal Birlik, Rojdar Umaç, Serhat Çoban, Sertaç Sondak, Sertaç Sapmaz, Serkan Sümbül, Faysal Ercan, Sabri Ercan, Zeki İnal ve Ömer Sapmaz."

POLİS KALP HASTASI KADINA SİLAHI DAYADI  

Operasyon sırasında polislerce evi basılan kalp hastası Asya Ülger (65), içeri giren polislerin silahın namlusunu ağzına dayayarak "Seni öldüreceğim" demesi üzerine baygınlık geçirdiğini ve ardından apar topar hastaneye kaldırıldığını belirterek, "Gece saat 3'te kapımız çalındı. Bende ne olduğunu anlamadım ve kalkıp kapıyı açtım. Kapıdan yüzü kapalı bir polis daha kimsiniz demeden silahı ağzıma ve göğsüme tutarak 'kıpırdama seni öldüreceğim' dedi. Tam kim olduğunu soracaktım ki yine bana 'kes sesini yoksa seni öldüreceğim' şeklinde tehdidini tekrarladı. Polis silahıyla üzerime gelmeye devam ederken o anda baygınlık geçirmişim ve çocuklarım beni hastaneye kaldırmışlar" diye anlattı.

'GÖZALTINA ALMAK İSTEDİKLERİ ÇOCUĞUM ASKERDE'

Evi dağıtarak askerde olan oğlunu arayan polisin tutumunu kınayan Ülger, "Aradıkları çocuğum askerde" dedi.

Öte yandan, Silopi'de yapılan ev baskınlarında gözaltına alınanların sayısı ise 17'ye çıktı. İlçede en son gözaltına alınan Osman Bekir Ulaş, emniyete götürülürken, gözaltı haberi üzerine Silopi halkı sabah saatlerinden İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplanarak, bekleyişe geçti.