Yannis Vasilis Yaylalı / Demokrat Haber

IŞİD saldırıları sırasında uzun süre Kobani-Suruç sınırında "zincir nöbeti"nde yer alan, Sinoplu bir Arnavut olan ve bir süre önce YPG'ye katılan Rıfat Horoz (Karker Kobani), IŞİD’in dün Kobani’ye saldırarak gerçekleştirdiği katliamda hayatını kaybetti.

RIFAT HOROZ'UN KOBANİ YOLCULUĞU

Rıfat Horoz, ANF'den Rojin Akın'a verdiği söyleşide, "Adım Karker Kobani, 60 yaşımdayım, Sinopluyum yani Diyojen’in memleketlisiyim" diye tanıtmıştı kendini.

IŞİD'in Kobani'den temizlenmesi sonrasında, "Artık burada yapacağım bir şey kalmadı. Ben, Kobani'nin yeniden inşa süreci için gidiyorum" diyen Rıfat Horoz, bir çok denemeden sonra Kobani'ye geçmeyi başardı.

Rıfat Horoz, sınır nöbetinde öldürülen Kader Ortakaya'nın da uzun süre kaldığı köy olan Mısenter köyünde Kader Ortakkaya Kütüphanesi ve Arin Mirkan Devrim Şehitleri Müzesi'nin kurulmasında büyük rol oynadı.

Rıfat Horoz ayrıca, Kobani'ye gitmeden önce Kocaeli'de bulunan evini, Kobanili bir aileye vererek Kobani'ye gitmişti.

BİR NOT


Rıfat Horoz 'devrim hamalı'ydı. Yılmadan mücadele eder ve herkesi mücadeleye davet ederdi.

İlerleyen yaşına rağmen, Kobani'ye geçmek ve orayı savunmak için hiç tereddüt etmedi. Karker Kobani adıyla, savunduğu değerler uğruna kavga ederken yaşamını yitirdi. (Fotoğraflar: ANF)