Kobani'ye yönelik saldırılardan sonra yapılan 'seferberlik' çağrısı sonrası geceyi Suruç'un Edmanik köyüne açılan çadırlarda geçirenlere, sabahın erken saatlerinde polis ve askerler müdahale etti. Sert saldırı sonrası 2'si ağır çok sayıda yaralı olduğu belirtilirken, HDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu'nun da yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

GAZ BOMBASIYLA MÜDAHALE

Sabah saatlerinde yüzlerce asker sınır bölgesine sevk edildi. Kobanili yurttaşların geçiş yaptığı noktaya yığınak yapan askerler sık sık yurttaşlara geri çekilmeleri yönünde çağrılarda bulundu.

Sınırın öte tarafında bekleyen Rojavalıların geçişlerini sağlamak için Türkiye tarafında bulunan kitlenin geri çekilmesi gerektiğini öne süren askerler kitleyi dağıtmak için gaz bombasıyla müdahale etti.

Rojava'dan gelenlerin geçişine izin vermeyeceğini belirten kolluk kuvvetlerinin müdahalesinden sınırın her iki yakasında bulunanlar da etkilendi.

Ortalığı gaz dumanı kaplarken yüzlerce asker, gaz bombalarıyla müdahaleyi sürdürüyor. Urfa merkez ve ilçelerden de çok sayıda çevik kuvvet ekibi Suruç'a sevk edildi.

Müdahaleden önce Kobani'nin boşaltılması temelinde bir politika izlenirken bugün sadece Kobani'den gelenlerin geçişine izin verileceğini, dün ailelerini Suruç'a geçirdikten sonra bugün geri dönmek isteyen gençlerin dönüşüne izin verilmeyeceğinin belirtilmesi tepkiye neden oldu.

Askerin sert müdahalesine kitle de taşlarla karşılık veriyor. Geniş bir alana yayılan çatışmalar sürüyor. (DİHA, Evrensel)