Şırnak Uludere'ye bağlı Roboski sınır bölgesinin yakınlarında bulunan Karaçalı Tepesi'nde (Kuraçale), sabah saatlerinde askerler ile PKK’nin askeri kanadı HPG’liler arasında çıkan kısa süreli çatışmada bir askerin yaralandığı bildirildi.

Gelişmenin hükümete yönelik yoğunlaşan tepkileri ve gündemi değiştirmeye yönelik olabileceği yorumları yapılıyor.

Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu köyü (Roboski) sınır bölgesinin yakınlarında bulunan Karaçalı Tepesi'ne (Kuraçale), sabah saatlerinde çok sayıda askerin sevk edilmesi ardından, askerlerle HPG gerillaları arasında kısa süreli çatışma yaşandığı bildirildi.

ANF’nin yerel kaynaklardan aldığı bilgilere göre, askerler sınırın diğer tarafından gördükleri gerillalara ateş açtı. HPG gerillalarının karşılık vermesi üzerine kısa süreli bir çatışma yaşandı. Bu sırada iki helikopter de bölgeyi bombaladı. Çatışma ve bombalama sonucunda 1 askerin şarapnel parçasının isabet alması sonucu yaralandığı bildirildi.

GENELKURMAY DOĞRULADI

Çatışmayı doğrulayan Genelkurmayı Başkanlığı, yaralı askerin uzman çavuş olduğunu kaydetti. Genelkurmay internet sitesinde yayınlanan açıklamada, çatışmanın gerillaların ‘taciz ateşi’ sonucu meydana geldiği ileri sürülürken, “açılan ateş sonucu yerden seken taşlardan bir Jandarma Uzman Çavuş hafif şekilde yaralanmıştır” denildi.

Açıklamada “Ateş edilen bölgeye, meşru müdafaa kapsamında, 12.40-13.00 saatleri arasında bir Kobra (AH-1) Taarruz Helikopter kolu ile ateşle keşif faaliyeti icra edilmiştir. Durumdan Şırnak Valiliği bilgilendirilmiştir” denildi.

Çatışma ile ilgili PKK tarafından henüz bir açıklama yapılmadı. Bu arada, BDP Şırnak İl Örgütü yöneticileri ve köylülerin bölgeye doğru yola çıktığı öğrenildi. (ANF)