Bakan Şahin, makamında Almanya Göç, Mülteciler ve Entegrasyon Bakanı Maria Böhmer ve beraberindeki Alman parlamenterlerle yaptığı görüşmenin ardından gazetecileri sorularını yanıtladı.

Şahin sınır ötesine kara harekatıyla ilgili gelinen noktanın ne olduğunun sorulması üzerine operasyonların sürdüğünü ve “karada bir boşluk” olmadığını söyledi.

Şahin şöyle dedi: “Yani karada boşluk yok. Görevlilerimiz sürekli karada harekat halindeler. Kara harekatından kasıt, sınır ötesi bir kara harekatı ise o tabii ki ayrı bir konu. Onun değerlendirmesi devam ediyor. Ama bizim kendi sınırlarımız dahilinde kara harekatımız, karadan kontrol, karadan suç ve suçlularla mücadelemiz devam ediyor. Sınır ötesi harekat da havadan olduğu gibi karadan da sınır komşumuz ülkeyle yapılan görüşmelere bağlı olarak her an yapılabilir.”

ARINÇ: TALİMAT VERİLDİĞİNDE GERÇEKLEŞİR

Hükümet sözcüsü Bülent Arınç da dün Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada sınır ötesi harekat ile ilgili olarak, "Bunlar konuşulacak değil yapılacak şeylerdir. Zamanı geldiğinde buna sayın Başbakan ve hükümetimiz karar verdiğinde ilgililere talimat verildiğinde bu gerçekleşir. Şu an için söz konusu değil. Ama ne zaman gerekiyorsa bunu ilan etmeye toplantı yapmaya, üst üste toplantılar gerçekleştirmeye gerek yok. TBMM’nin verdiği yetki 17 Ekim'e kadar devam etmektedir. Bu yetkinin içinde veya dışında Türkiye güvenliği ile ilgili her türlü harekatı yapabilecek her türlü kararı verebilecek noktadadır. Bu her gün sorulacak bir soru olmanın ötesinde ancak hükümetimiz siyasi sorumluğu üzenine alarak bu yapılsın dediği anda biz onun sadece yapılmış olacağını duyacağız. Bunun öncesinde herhangi bir ilana herhangi bir toplantıya gerek yok" demişti. (ANF)