Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak’ın Silopi ilçesinde Başak Mahallesi’nde yaşayanların anonsla evlerinden çıkarıldığı ve harem-selamlık biçimde bir spor salonuna yerleştirildiği bildirildi.

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü ve Silopi belediyesinde görevli bir çalışan, iki saat önce ilçede zırhlı araçlardan anons yapıldığını ve halktan evlerini en kısa zamanda terk etmelerinin istendiğini aktardı.

Tunca Öğreten’in Diken’de yer alan haberine göre güvenlik güçlerinin, “En kısa zamanda evlerinizi terk edin. Aksi takdirde olacaklardan biz sorumlu değiliz.

“Terör örgütü evlerinize bomba yerleştirecek” diye anons yaptığını söyleyen Encü ve belediye çalışanı, anonstan sonra en az 300 kişinin evini terk ettiğini, beyaz bayraklarla asker ve polislerin araçlarına giderek adeta teslim olduğunu anlattı.

Encü, bu uygulamanın, mahallenin rahat bir şekilde bombalanması için yapıldığını savundu.

‘EKMEK YOK, SU YOK, TEK KELİME ETMİYOLAR’

Askeri araçlara bindirilen halk, daha sonra Silopi Kapalı Spor Salonu’na nakledildi. Başak Mahallesi halkının burada kadın ve erkekler ayrı, harem-selamlık biçimde tutulduğu belirtildi.

Mahalleden çıkarılıp spor salonuna kapatılanlardan A.Y. şunları söyledi: “Çoluk, çocuk, yaşlı, kadın demeden anonsla evlerimizden çıkardılar. Mahallede mahsur kalan komşularımız var hala. Güvenlik güçleri hiçbir şey söylemiyor. Ekmek, su, hiçbir şey yok. Neden ve ne zamana kadar burada tutulacağımızı bilmiyoruz. Çok korkuyoruz.”

(Fotoğraf-Arşiv)