Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Karşıyaka mahallesinde 3 Mayıs 2017 tarihinde gece eve çarparak uykudaki Muhammed (7) ve Furkan Yıldırım (6) kardeşlerin ölümüne neden olan zırhlı araç sürücüsü polis Ömer Yeğit ve onu görevlendiren amiri Murat Maden hakkında açılan davanın 3’üncü duruşması başladı. “Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan 2’şer yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası istenilen ilk duruşmada tahliye edilen polis ve onu görevlendiren amir hakkında açılan davanın duruşması Cizre 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.

Yıldırım kardeşlerin babası Mesut Yıldırım’ın hazır bulunduğu duruşmaya, Şırnak Barosu avukatlarının yanı sıra Diyarbakır ve Bursa barolarına bağlı avukatlar katıldı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Aycan İrmez’in de hazır bulunduğu duruşmaya gazeteciler alınmadı.

Cizre 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, ilk duruşmada tahliye edilen polis ve onu görevlendiren amiri için, “Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan 2’şer yıldan 15’er yıla kadar hapis isteniyor.

‘ADALET OLMADIĞINI FARK ETTİK’

“Polisin ilk duruşmada tahliye edilmesi, başımıza gelen olay kadar bizi yaraladı” diyen çocukların babası Mesut Yıldırım, adalet taleplerini yineleyerek, dava için duyarlılık çağrısında bulundu. Yaşadığı acının hiç dinmediğini anlatan Yıldırım, “Acaba ‘elimizden geleni tam olarak yapamadık mı, avukatlar yetersiz mi kaldı, olay yeterince kamuoyuna yansıtılmadı mı’ diye düşündük. Ama sonradan anladık ki; Bu yaşadığımız ülke gerçekten de adalet ülkesi değil. Biz bunu fark ettik” dedi.

BENZER OLAYLAR ACILARINI TAZELİYOR

Benzer olaylar tekrarlandığından dolayı yaşadıkları acının sürekli tazelendiğini vurgulayan baba Yıldırım, “Panzeri süren polis bir eve çarpacak, 2 masum çocuğun yaşamına son verecek ve savunmasında ‘direksiyonum kitlende’ diyecek. Ve o katil aramızda dolaşacak. Bunu hangi vicdan kabul edebilir?” diye sordu. Yıldırım, geçtiğimiz günlerde kente bağlı Yenişehir Mahallesi’nde, Nesrin Kılıç ve 4 yaşındaki Suavi isimli çocuğunun zırhlı araç çarpması sonucu yaralanmasından dolayı eşinin ve annesinin saatlerce gözyaşı döktüğünü aktardı.

Suçluların caydırıcı bir ceza alarak, benzer olayların tekrardan yaşanmamasını umut ettiklerini dile getiren Yıldırım, “Biz suçluların ve katillerin bir an önce cezalandırılmasını istiyoruz” çağrısında bulundu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı