Şırnak'ın Silopi ilçesinde sabah saatlerinde Zap Mahallesi'ni ablukaya alan polis, halkı taradı. Polisin silahlı saldırısında ilk belirlemelere göre, 3 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi de yaralandı. Gözaltına alındıktan sonra işkence yapılan, öldü zennedilip polisin bıraktığı ve halkın hastaneye getirdiği bir yaralının durumu ise ilçedeki polis şiddetini gözler önüne seriyor.

Şırnak Barosu ve İnsan Hakları Derneği (İHD) yetkililerinden aldığımız bilgiye göre, işine giderken polisin evinin önünde vurduğu sağlık öğrencisi akrabasını hastaneye getirmek isteyen bir kişi, gözaltına alındı. Gözaltında akıl almaz işkencelere maruz kalan kişinin makatına silah sokulduğu, dişlerinin tabancayla kırıldığı ve bayılana kadar dövüldüğünü aktaran yetkililer, yaralının polisler tarafından öldü sanılarak bırakıldığını aktardı.

Diğer taraftan avukat Ramazan Demir de olaya ilişkin olarak Twitter hesabı üzerinden, "Polis makatına silah sokmuş, dipçikle kafasına vurarak bayıltmış, öldü sanıp bırakmış, halk hastaneye kaldırmış. Tek suçu polisin hastaneye işe gelirken evinin önünde vurduğu 15 yaşındaki üniformalı sağlık öğrencisi akrabasını hastaneye getirmek," bilgisini paylaştı.

GÖZALTINDAKİLERİN AKIBETLERİ BİLİNMİYOR

Baro yetkilileri ayrıca gözaltında 8 ya da 9 kişinin olduğunu ve polis şiddetinden dolayı dışarı çıkamadıklarını belirterek, bu nedenle de gözaltındakilerin akıbetlerini öğrenemediklerini de aktardı.

Olayla ilgili avukat Demir ile Silopi'de bulunanların paylaştığı mesajlar da şöyle: