Adalet Bakanlığı, Balyoz davasından tutuklu bulunan emekli Orgeneral Ergin Saygun'un cezaevinden hastaneye ambulans yerine cezaevi ring aracıyla götürülmesi ve cezaevi koşullarla ilgili iddialar üzerine soruşturma başlattı.

Saygun'un avukatı Sedat Küçükyılmaz, gazetelerdeki haberlere göre, başlatılan soruşturma kapsamında, Saygun'un tedavi gördüğü Silivri Devlet Hastanesi'nde Adalet Bakanlığı Başmüfettişlerine ifade verdi.

Saygun'un kızı Ece Saygun da dün akşam saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde Adalet Başmüfettişi Süleyman Yaşar'a müşteki sıfatıyla verdiğini söyledi.
Ece Saygun, ifadesinde cezaevi yönetiminden değil, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nden şikayetçi olduğunu belirtti.

"Adli Tıp Kurumu birinci raporunda, babamın tutuklanabilmesi için 'diyeti, tedavisi ve poliklinik kontrollerinin sağlanarak cezaevi şartlarında infazına devam edilebileceği' yolunda bir değerlendirme yaptı. Bu doğrultuda cezaevi de resmi bir rapor ile Adli Tıp Kurumu'nun belirttiği şartların cezaevinde yerine getirilmesinin mümkün olmadığını belirtti."

"Buna rağmen 10. Ağır Ceza Mahkemesi tahliye talebimizi reddetti.  Durumu kötüleşen babam, İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı ve bir ay yatarak tedavi gördü. Adli Tıp raporunun şartlarını yerine getiremeyeceğini belirten cezaevinin, hastane raporunun da şartlarını yerine getiremeyeceğinden tekrar tahliye talebinde bulunduk."

"Bu süreçte yine kötüleşen babam bu sefer Silivri Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Şu anda orada tedavi görüyor, durumu stabil hale getirilmeye çalışılıyor."
Saygun ifadesinde babasının sağlık durumunun çok ciddi olduğunu belirterek,  "Babam resmen kurumlar arasında paslaşılıyor. Oradan oraya taşınıyor. Babamın cezaevinde kalması mümkün değil. Cezaevi yönetiminden değil, babamı bu şartlarda tutuklu yargılayan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nden şikayetçiyim" dedi.

21 Temmuz'da cezaevinde rahatsızlanarak Silivri Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Saygun halen burada tedavi oluyor. (BİANET)