Emniyet'in gazeteci Ahmet Şık'a gönderdiği "Seni öldürecekler" mektubunun ardından, gazeteci Nedim Şener'e de emniyetten benzer bir tebligat gönderildi. Şener, ilgili tebligatta, "THKP-C’nin lider kadrosundan Miraç Ural’ın organizesinde kendisine yönelik suikast planı olduğunu" yazdı.

Nedim Şener, iddiayla ilgili olarak Posta gazetesinde "Şimdi de Acilcilerin suikast listesindeyim" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

BİRİLERİ BİR ŞEYLER PLANLIYOR, 'OLAĞAN ŞÜPHELİ' DE BELLİ

Şener, ilgili yazısında, "(...)Anlaması zor, gazeteci olarak Suriye/Esad rejimi ve THKP-C Acilciler terör örgütü ya da onunla irtibatlı Miraç Ural grubunun beni hedef alması için herhangi bir neden göremiyorum. Amaç kaos yaratmaksa bunu engellemek de devletin görevidir," dedi ve yazısını şöyle sürdürdü:

"Belli ki birileri suikast mevsimini açtı.

Belli ki birileri bir şeyler tezgahlıyorlar ve başımıza bir şey gelmesi halinde de 'olağan şüpheli' de belli.

Böyle bir durumda insan ne yapar bilmiyorum?

Bildiğim tek şey, Türkiye’de bu tür olaylar hiç de göründüğü, gösterilmek istendiği gibi değildir. Tehlike bazen çok yakındadır, hemen yanımızdadır."

Emniyet'in Nedim Şener'e gönderdiği tebligatın nüshası

AHMET ŞIK'A DA 'SUİKAST' MEKTUBU GÖNDERİLMİŞTİ

Niğde'de yapılan IŞİD saldırısı ve Adana'da durdurulan tırlara ilişkin haberler yapan Ahmet Şık da geçtiğimiz günlerde MİT'ten bir telefon almış ve kendisine, hakkında suikast iddiaları olduğu bildirilmişti.

Konuyla ilgili bir yazı kaleme alan Şık, Emniyet’in ‘Seni öldürtecek’ diyerek uyardığı Suriye’de yaşayan THKP/C’nin eski lider kadrosundan Mihraç Ural’la telefonda konuştuğunu belirtmiş ve Ural’ın söz konusu iddiayı komik bulduğunu aktararak, "Fiili bir saldırı olacağını zannetmiyorum ancak olası bir saldırıda hedef saptırmaya çalışıldığı açık" demişti. Şık, "Ural’dan değil AKP ve MİT’le bağlantılı kişi ya da örgütlerden saldırı olabilir" diye belirtmişti.

Şener'in yazısının tamamına gitmek için tıklayınız.

(Demokrat Haber)