Türkiye yine yeni cenaze törenlerine, göz yaşı sellerine, acı feryatlara tanık olacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın bütün ülkelerine özgürlük, demokrasi ve insan hakları dersleri verirken; Somali’den Filistin’e, Mısır’dan Suriye’ye her ülkedeki soruna el atarken Türkiye gençlerini kaybetmeye devam ediyor.

Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Belenoluk köyü karakoluna yönelik PKK saldırısı ve ardından çıkan çatışmada 6 asker hayatını kaybetti, 6 asker yaralandı.

Saldırının ardından çıkan çatışmalarda ve operasyonlarda da 4 PKK militanının öldürüldüğü iddia edildi.

Ajanslara göre, çatışmaların ardından Siirt'te helikopter hareketliliği başladı. Kritik noktalarda çelik yelekli polisler nöbet tutarken, polis araçları da şehir merkezinde devriye attı. Siirt Devlet Hastanesi'nde yaralıların gelmesi ihtimaline karşılık gerekli hazırlıklar yapıldı.

BAŞBAKAN NE DEDİ?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'te 6 askerin ölümüne ilişkin, "Üzerinde yoğun bir şekilde duruyoruz. Arkadaşlardan detayları henüz almış değilim. Türkiye'ye döndükten sonra değerlendirmelerimizi yapıp ona göre adımlarımızı atacağız" dedi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'la görüşmesinin ardından konakladığı Peninsula Otel'e gelişinde Siirt'teki saldırıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan "Maalesef terör örgütü vahşetini devam ettiriyor. Ben size ikide bir bu tür değerlendirmeleri yapmayı da doğru bulmuyorum. Tabii o görevini yapıyor, biz de bunun karşısında görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Üzerinde yoğun bir şekilde duruyoruz. Arkadaşlardan detayları henüz almış değilim. Türkiye'ye döndükten sonra değerlendirmelerimizi yapıp ona göre adımlarımızı atacağız'' dedi.

New York'taki temaslarını tamamlayan Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'ye dönmesi bekleniyor.