Siirt'te, evinin önünde uğradığı bıçaklı saldırıda yaşamını yitiren Tillo İlçesi'nde Saadet Partisi (SP) Belediye Başkan adayı 56 yaşındaki Behmen Aydın'ın cesedi otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, cinayetle ilgili, yeniden başkan seçilen AKP'li Mehmet Mesut Memduhoğlu'nun da aralarında bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

Tillo İlçesi'nde SP'li Belediye Başkan adayı Behmen Aydın, Siirt kent merkezindeki Yeni Mahalle'deki evinden dün saat 14.30 sıralarında 5 arkadaşı ile birlikte çıktı. Bu sırada bir araçla gelen kimliği belirsiz kişiler Behmen Aydın ile birlikte yanındakilere bıçaklı saldırıda bulundu. Saldırıda Behmen Aydın ile birlikte yanında bulunan İdham Aydın, Recep Menduhoğlu, Hazım Abbasioğlu, Abdulkerim Abbasioğlu ve Abdulkerim Memduhoğlu ağır yaralandı. Yaralılar gelen ambulanslarla Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bıçak darbesinin kalbine isabet ettiği Behmen Aydın, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Güvenlik güçleri, kaçan saldırganları yakalamak için kapsamlı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında polis bugün, seçimde Tillo Belediye Başkanlığı'nı yeniden kazanan AKP'li Mehmet Mesut Memduhoğlu'nun da bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin sorgusu Siirt Emniyet Müdürlüğü'nde devam ederken, cinayette 56 AR 007 plakalı Belediye Başkanlığı makam aracının kullanıldığı ileri sürüldü. Gözaltına alınanların bugün hastanedeki sağlık kontrolünden sonra Adliye'ye sevk edilmeleri bekleniyor.