SGK’nın ilk kadın başkanı Yadigar Gökalp İlhan, sosyal güvenliğin 2036’dan sonra zora girmemesi için 5 çocuk gerektiğini belirterek, “Başbakan Erdoğan’ın belirttiği 3 çocuk asgari. Bizim önümüzdeki yıllarda çalışacak genç nüfusa ihtiyacımız var” dedi.

Doğurganlıkla ilgili tartışmalara Sosyal Güvenlik Kurumu da katıldı.

Kurumun ilk kadın başkanı Yadigar Gökalp İlhan, sosyal güvenlik sisteminin geleceği anlamında şu anda gidişatın iyi olduğunu; sağlık harcamalarının kontrol altında olduğunu, prim gelirlerinin de arttığını savundu.

Çoçuk sayısının önemli olduğunu belirten Gökalp, “Bu neden yanlış anlaşılıyor bilmiyorum ama, 2036’lara kadar yaptığımız reform ve diğer etkilerle gerçekten iyi. Sonrasında doğurganlık hızı giderek azaldığı için biz yeniden emeklilik sisteminin sürdürülmesinde ülke olarak problemlerle karşılaşacağız. Başbakanımızın dediği üç, asgari üç” dedi.

'TREND MAKSİMUM 2 ÇOCUK'

“Sosyal güvenlik sistemi için doğurganlık oranının ne olması gerekiyor” sorusuna da yanıt veren Gökalp, “5 çocuk. Gerçekleri bilelim, bize ne lazım onu bilelim de. Elbette ekonomik koşullar önemli. Elbette bu çocukların iyi bir eğitim görmüş olması gerekecek. Ama bir de şu var, durumu iyi olduğu halde çocuk yapmayanlar var. Trend bir maksimum iki çocuk. En azından durumu elverenler, bu ülkeyi sevenler, bu ülkenin geleceğini, çocuklarının geleceğini düşünüyorsa gerçek bu” ifadelerini kullandı.
(focushaber)