Kobani'ye geçerek özgürlük bahçesi oluşturmak isteyen ancak IŞİD'in kanlı saldırısı sonucu Suruç'ta yaşamını yitiren SGDF'li gençlerin hayallerinin gerçekleştirilmesi için ilk adım atıldı.

Rojava Demokratik Gençlik Birliği ve Kobani'de bulunan SGDF üyeleri, direniş döneminde büyük kahramanlıklara sahne olan Kaniya Kurda bölgesinde özgürlük bahçesi adıyla "Suruç Şehitleri Ormanı" oluşturuldu.

Akşam saatlerine doğru yapılan çalışmalar kapsamında bölgeye 250'yi aşkın fidan dikildi. Fidan dikimine Kobanê Kantonu Eşbaşkanı Enver Muslim, gençlik örgütü temsilcileri, SGDF üyeleri, MLKP savaşçıları ve çok sayıda Kobanili yurttaş katıldı. Fidan dikiminde sık sık "Şehîd namirin" sloganı.

'SALDIRI DAYANIŞMA RUHUNA YAPILMIŞTIR'

Fidan dikimine geçilmeden önce konuşmalar yapıldı. İlk olarak Rojava Demokratik Gençlik Birliği (YCR) adına konuşan Şirin Osman, Suruç'ta gerçekleştirilen saldırıyı lanetleyerek, saldırının YPG/YPJ'nin Rojava'daki başarısını ve ortaya çıkan dayanışma ruhunu hazmedemeyenlerin ortaklığıyla gerçekleştirildiğini dile getirdi. Osman, gençlerin yaratmak istediği kardeşlik köprüsünü sahipleneceklerinin altını çizerek, tüm Rojava gençliğine de devrimi sahiplenme ve savunma çağrısı yaptı.

'HAYALLERİ İÇİN İNŞAYA DÖRT KOLLA SARILACAĞIZ'

Osman'ın ardından konuşan SGDF MYK üyesi Medine Özmez, Suruç'ta katledilen arkadaşlarının hayallerini gerçekleştirmek için ilk olarak özgürlük bahçesinin inşasıyla işe koyulduklarını belirterek, bu süreci daha da güçlü bir şekilde sahiplenerek onların anılarını sahipleneceklerini söyledi. Özmez, "Yoldaşlarımızın kurmak istediği kardeşlik köprüsünün temellerinin ne kadar sağlam olduğunu buradan bir kez daha gösteriyoruz. Onların hayallerini gerçekleştirmek için inşaya dört kolla sarılacağız" dedi.

Son olarak konuşan Kobanê Kantonu Eşbaşkanı Enver Muslim ise, tüm saldırılara karşı insanlığı savunmaya devam edeceklerini belirterek, "Birlikte savunduk, birlikte inşa edeceğiz" diyerek yola koyulan gençlerin ortaya koyduğu tavrın herkese örnek olması gerektiğini, bu saldırıyı gerçekleştirilen insanlık dışı yapıların hiçbir şekilde amaçlarına ulaşamayacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından onlarca yurttaş, özgürlük bahçesine fidanlar dikerek, gençlerin Kobani'de "ölümsüzleşmesi"ni sağladı. (DİHA)