Yeni Şafak gazetesinin Mustafa Kemal Atatürk’ün idamından hemen önce Seyit Rıza ile gizlice bir araya geldiğini öne sürdüğü haberi üzerine Seyit Rıza'nın torunu Rüstem Polat konuyu yargıya taşıdı.

Polat'ın avukatı Cihan Söylemez, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Seyit Rıza dahil diğer Dersim ileri gelenlerinin mezar yerlerine ilişkin Yeni Şafak'ta yer alan haber ve haberin kaynak kullandığı "MAH" belgesi ışığında, bugün itibariyle konuyla ilgili soruşturma yürütülmesi için Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulunduklarını bildirdi.

TALEPLER


Av. Cihan Söylemez

Polat, ilgili başvuruda habere konu belgenin istenmesini , gazetecilerin konuyla ilgili bilgilerine başvurulmasını ve MİT'e müzekkere yazılarak olaya ilişkin bilgi-belgelerin istenmesini, İhsan Sabri Çağlayangil'in aile bireylerinin bilgisine başvurulmasını ve defne ilişkin kroki/harita ve benzeri belgelerin olması durumunda keşif icra edilerek Seke Sure'de olduğu gibi uluslararası hukuk kurallarına uygun şekilde adli tıp uzmanları eşliğinde kazı çalışması yapılmasını talep ettiklerini belirtti. (Demokrat Haber)

Yeni Şafak'ta yayınlanan belgeye ve ilgili habere gitmek için tıklayınız