Süryani Soykırımı’nın 100. yılında, Süryani toplumu soykırımın uluslararası platformların gündemine getirmek için çalışmalara başladı. Soykırımın tanınması ve yüzleşme için Süryaniler yaşadıkları bütün ülkelerde kampanya düzenleyecek.

Agos'tan Uygar Gültekin'in haberine göre, çalışmaların organizasyonu için Avrupa’da Süryani Soykırım (Seyfo) Komitesi kuruldu. Her ülkede de kampanyanın yürütülmesi için alt komiteler kurulacak.

Süryanilerin 1915’te maruz kaldıkları soykırımı anlatacak. Sefyo Komitesi soykırımın yüzüncü yılıyla ilgili olarak bir mektup yayınladı. Yayınlanan mektupta, Süryanilerin, 1915’te Osmanlı İmparatorluğu ve yerel işbirlikçileri eliyle soykırıma uğratıldığı, 500 bin Süryani’nin katledilmesinin yanı sıra başta kadın ve çocuklar olmak üzere binlerce insanın zorla Müslümanlaştırıldığı dile getirildi. Süryanilere ait manastır, kilise ve okul gibi birçok kurumun yıkıldığına, Süryanilere ait mal mülk gibi bütün zenginliklerinin gasp edildiğine dikkat çekildi.

Seyfo Komitesi, dünya devlet ve hükümet başkanlarına, sivil toplum örgütlerine mektuplar yazarak soykırımın tanınmasını isteyerek Süryaniler üzerinde devam eden vatansızlaştırma ve gasp zihniyetinin durdurulması istenecek.

Süryani Ortodoks Patrikhanesi de 2015 yılı kilise etkinliklerini Süryani Soykırımı’nda hayatını kaybedenlere adanmasına karar verdi. Patrikhane yıl boyunca Süryani Soykırımının 100.yılı dolayısıyla sempozyumlar ve sergiler düzenleyerek soykırım kurbanlarını anacak. Patrikhane, ayrıca yıl boyunca Avrupa’da düzenlenen etkinlilere de katılma kararı aldı.