Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın da şüphelileri arasında bulunduğu adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs soruşturması tamamlandı.

Soruşturma kapsamında CHP'nin eski genel başkanı Deniz Baykal hakkındaki fezleke ise daha önce iptal edilmişti.

Ergenekon soruşturması savcısı Cihan Kansız, tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan 251 sayfalık iddianame İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İddianamede Oktay ile birlikte 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yeğeni Nihan Atasagun, Mehmet Haberal'ın kardeşi Ali Haberal, oğlu Erkan Bülent Haberal, avukatlar Ali Hadi Emre, Kudbeddin Kaya, Tülay Bekar, Mehmet Cengiz, Sefa Altıoğlu, emekli Albay Canfer Balçık ve Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Hüseyin Yıldırım şüpheli olarak yer aldı.

Şüpheliler Seyfi Oktay, Ali Hadi Emre, Kudbettin Kaya, Tülay Bekar, Mehmet Cengiz, Canfer Balçık ve Hüseyin Yıldırım'a terör örgütü üyesi olmak, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve yargı görevini yapanı etkileme suçlaması yöneltildi.

Sefa Altıoğlu, Nihan Atasagun, Ali Haberal ve Bülent Haberal ise örgüte yardım etmek, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve yargı görevini yapanı etkileme ile suçlandı. Sinan Öztorun ile Zeynel Emre hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

CHP Antalya Milletvekili ve partinin eski genel başkanı Deniz Baykal hakkında, soruşturma kapsamında dosyanın eski savcısı Zekeriya Öz tarafından fezleke hazırlanmış ancak daha sonra bu fezleke iptal edilmişti.

Savcısı Öz'den dosyaları devralan savcı Cihan Kansız'ın Baykal'ın şüpheli olmadığına kanaat getirdiği ve hazırlanan fezlekeyi iptal ettiği belirtildi. Soruşturma kapsamında yapılan teknik takibe o zaman CHP Genel Başkanı olan Baykal'ın da takıldığı iddia edilmişti. Baykal'ın, Seyfi Oktay'a talimat vererek Anayasa paketi değişikliğinin iptali için Anayasa Mahkemesi üyesi Fulya K. ile görüşmesini istediği ve Oktay'ın da Anayasa Mahkemesi üyeleriyle yaptığı görüşmelerin ardından Baykal'ı telefonla bilgilendirdiği öne sürülmüştü.