İSTANBUL - 24 Nisan günü Batman Gümüşörgü Jandarma Karakol Komutanlığında askerlik görevini yapan Sevag Şahin Balıkçı’yı vuran Kıvanç Ağaoğlu’nun BBP çevrelerine yakın olmasından şüpheleniyor. ANF'ye konuşan Balıkçı'nın ailesinin avukatı Cem Halavurt cinayetin planlı olabileceğine dikkat çekti.

Olay yerinde 1 Mayıs günü incelemelerde bulunan Balıkçı’nın aile avukatı İsmail Cem Halavurt, ANF’ye yaptığı açıklamada Sevag’ın öldürülme sebebinin Dink cinayetindeki aynı amaç ve nedenle işlenmiş olabileceğine dikkat çekti.

Askerde vurulan Balıkçı ailesinin avukatı Cem Halavurt, asker ve tanıkların anlatımına göre olay her ne kadar da kaza gibi görünse de cinayet şüphesinin giderek artığına işaret etti.

ÜST RÜTBELİLERİN TANIKLARI MANİPÜLE ETME İHTİMALİ VAR

Üst düzey askeri yetkililerin olayla ilgili anlatımlarında manipülasyon olma ihtimali üzerinde duran Halavurt şunları söyledi: “Olay anı saat 11:00 olarak tutanaklarda yer alırken tanık beyanları aynı gün akşam 17:30 ve 18:30 saatleri arasında alınmıştır. Bu zamana kadar jandarma karakolunda olayda sorumluluğu bulunan üst rütbeli askerlerin tanık beyanlarını etkileme, yönlendirme ve manipüle etme ihtimalli bulunmaktadır. Ayrıca bunun dışına olay yeri ile ilgili her türlü delilin bu süre sarfında ve sonrasında karartmadığı kuşkusuna gözlemlenmiştir.”

İddia edildiği gibi olay kaza olduğu kabul edilse dahi karakolda bulunan üst rütbeli askerlerin ihmalinin göze çarpmakta olduğunu belirten Halavurt, “Sevag Balıkçı’nın da aralarında bulunduğu çalışma ekibinin başında rütbeli bir askerin bulunmaması en büyük ihmal olarak göze çarpmaktadır. Bu konuda Tuğ General bir rapor hazırlamış, bunun sonucunu merakla bekliyoruz” diye konuştu.

SABAH'IN HABERİNDEKİ AYRINTI

Tanık beyanlarının 17:30 ve 18:30 saatleri arasında alındığı iddia edilirken, aynı gün saat 16:29 ve 17:42 saatlerinde güncellenen Sabah Gazetesi'nin AA mahreçli haberinde (Haber BURADA) "arkadaşıyla şakalaştığı sırada tüfeğin ateş alması sonucu vurulan asker şehit oldu" deniliyordu. Yani daha tanık ifadeleri dahi alınmadan, konu soruşturulmadan, "askeri yetkililer" ya da "bilinmeyen birileri" Sabah Gazetesi'ne olayın "kaza" olduğunu açıklayıvermişti.

AĞAOĞLU’NUN FACEBOOK SAYFASI IRKÇI SÖYLEMELERLE DOLU

Facebook’da yapılan incelemelerde ise olayın sanığı olan Kıvanç Ağaoğlu’nun Facebook’taki sayfasında BBP’li olduğunun ortaya çıktığını vurgulayan Halavurt şöyle dedi: “Kazada ölen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’un birçok video görüntüsü mevcuttu. Milliyetçi ve ırkçı argümanlar içeren yazılar, video klipler ve şehit askerlerle ilgili çok sayıda veriye ulaştık. Bunnlar da bir kaza olmayabileceği yönündeki kuşkularımızı güçlendirmiştir. Bütün incelemeler sırasında konuştuğumuz tüm tanıklar Sevag ile onu vuran Kıvanç Ağaoğlu’nun çok iyi arkadaş olduklarını belirtmelerine rağmen bu tespiti doğrular hiçbir bilgi ve belgeye rastlanamamıştır.”

DİNK OLAYI İLE BENZERLİK


Aynı zamanda Dink davasında müdahil olan avukat Halavurt’a göre Dink cinayeti ve Sevag’ın öldürmesi olayında sebep bakımından çarpıcı benzerlik var. Sanıkları harekete geçiren duygu ve düşünce dünyasının dayanağının Türk-İslam sentezine dayalı politika yürüten BBP’den çıktığını hatırlatan Halavurt, bunun bir tesadüf olamayacağını belirtti. Halavurt, “Bu, sanıkların aynı ideolojik zeminden beslendiklerini ortaya koymaktadır” dedi.

ANF / DEMOKRAT HABER