Batman’da askerliğini yaparken Kıvanç Ağaoğlu isimli askerin silahından çıkan kurşunla öldürülen Sevag Balıkçı, ölümünün 40. gününde Şişli Mezarlığı’nda düzenlenen törende anıldı.

5 Haziran’da düzenlenen törende Sevag’ın ailesi, akrabaları ve arkadaşlarının cinayetin henüz tam olarak aydınlatılamamasına duydukları tepki hissediliyordu. ‘Kaza’nın 24 Nisan’a denk gelmesi ve Ağaoğlu’nun Facebook sayfasında paylaştığı milliyetçi görüşlerinin ortaya çıkması nedeniyle kamuoyunda Sevag’ın cinayete kurban gittiğine yönelik görüş ağırlığını koruyor.

Öte yandan Eşitlik ve Demokrasi Partisi İstanbul milletvekili Ufuk Uras, Sevag’ın şüpheli ölümü üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve Savunma Bakanı Vecdi Gönül'e cevaplaması amacıyla bir soru önergesi vermeyi tasarladıklarını ancak Meclis’in tatilde olması nedeniyle bu talebin reddedildiğini söyledi. Uras, ‘Meclis kapalı, veremezsin’ dediler. Meclis kapalı olabilir ama hükümet işbaşında, göreve devam ediyor. Milletvekili olarak bizler de öyle. Demek ki verecek yanıtları yok.’ dedi.

AGOS