Sevag Balıkçı'nın Ermeni Soykırımı’nın yıldönümü olan 24 Nisan'da Kıvanç Ağaoğlu'nun silahından çıkan kurşunla şüpheli şekilde ölümüyle ilgili görülen davada, tutuksuz sanık Ağaoğlu yine tutuklanmadı. Davadaki önemli bir gelişme ise mahkemenin gelecek duruşmada bölgede nöbet tutan 19 korucunun ifadesine başvuracak olması.

 

Sevag Balıkçı'nın ölümüne neden olan Kıvanç Ağaoğlu'nun yargılandığı davanın dördüncü duruşması bugün Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde görüldü.

 

Tutuksuz yargılanan Ağaoğlu'nun tutuklanması talebi yine reddedilirken, mahkeme heyeti, geçen duruşmada verilen ara kararların sonuçlarının yerine gelmesi için duruşmayı 6 Nisan 2012'ye erteledi.
 

"GELİŞMELER OLUMLU"

Balıkçı ailesinin avukatı Cem Halavurt, dava dosyasına bilirkişi olarak atanan bir adli tıpçı ve bir uzman askerin duruşmaya katıldıklarını, ancak tanık olarak ifade vermesi beklenen Bülent Kale'nin gelmediğini söyledi.

 

Halavurt, bilirkişilere dosyanın sunulduğunu, ancak kendilerinin raporlarını sunmak için süre istediğini belirtti.

 

"Bilirkişilerin raporlarını hazırlaması için süre verildi. Ayrıca olay anında bölgede nöbet tutan 19 korucunun dinlenmesine ve olay yeri inceleme tutanağını tutan iki askerin mahkemeye çağrılmasına da karar verildi."

 

Cem Halavurt, Kıvanç Ağaoğlu'nun tutuklanması dışındaki tüm taleplerinin mahkeme heyeti tarafından kabul edilmesini olumlu bulduklarını söyledi.
 

İLK DURUŞMADA SERBEST BIRAKILMIŞTI

Sevag Balıkçı, Ermeni soykırımının 96. Yıldönümü ve aynı zamanda Paskalya yortusuna denk gelen 24 Nisan 2011’de, Batman'ın Kozluk ilçesinde beraber askerlik yaptığı Kıvanç Ağaoğlu'nun silahından çıkan kurşunla hayatını kaybetmişti.

 

Dokuz yıl hapis istemiyle yargılanan Kıvanç Ağaoğlu, olayın ardından askeri cezaevine gönderilmişti. İlk olarak 29 Temmuz 2011'de hâkim karşısına çıkan Ağaoğlu, mahkeme heyeti tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

 

Olayın ardından alınan tanık ifadelerinde her ne kadar olayın "şakalaşma" sonucu veya "kazayla" gerçekleştiği söylense de, tanıklardan Halil Ekşi daha sonra ifadesini değiştirmiş ve Ağaoğlu'nun Sevag Balıkçı'ya silahını bilinçli bir şekilde doğrulttuğunu söylemişti. (Agos)