Hrant Kasparyan / Demokrat Haber


Batman’ın Kozluk İlçesi’ndeki jandarma karakolunda zorunlu askerlik yaptığı dönemde, er Kıvanç Ağaoğlu tarafından öldürülen Ermeni er Sevag Balıkçı’nın davasında, mahkemeye ulaşması beklenen evrakların gelmediği gerekçesiyle karar duruşması yeniden ertelendi.

1915 Ermeni Soykırımı’nda hayatını kaybedenleri anma günü olarak kabul edilen 24 Nisan’da öldürülen Sevag Balıkçı’nın katil zanlısı Kıvanç Ağaoğlu’nun, “bilinçli taksirle adam öldürmek” suçundan hapis cezasıyla yargılanması talep edilirken, Ağaoğlu, davadaki savunmasında olayın “kaza sonucu” meydana geldiğini öne sürmüş ve ilk duruşmada serbest bırakılmıştı.

Diyarbakır Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda yer alan askeri mahkemede önceki gün görülen duruşmaya, “silahında tedbirsizlik, dikkatsizlikle bir kişinin ölümüne sebebiyet vermek” suçundan yargılanan sanık er Kıvanç Ağaoğlu ile avukatı katılmadı.

Duruşmada, davaya konu olan ve Sevag Balıkçı’nın öldürülmesine ilişkin olay yerinde yapılan keşif işleminin mevcut olduğu kamera görüntülerinin tutanak haline getirilmesi hususunda, Jandarma Başçavuş Oktay Özdemir’in bilirkişi olarak yeminli beyanının tespiti için Rize Asliye Ceza Mahkemesi’ne yazılan talimata henüz cevap gelmediği açıklandı.

Mahkeme heyeti, Oktay Özdemir’in bilirkişi olarak yeminli beyanının tespiti için Rize Asliye Ceza Mahkemesi’ne yazılan yazının cevabının beklenmesine karar verdi.

Mahkeme, sanık Kıvanç Ağaoğlu’nun müdafi avukatı olduğuna dair mahkemeye vekâletname sunan avukat Bülent Tan’ın sanık avukatı olarak duruşmalara kabulüne, duruşma gün ve saatlerinde mahkemede hazır bulunması için adli tebligat çıkartılmasına karar vererek bir sonraki duruşmayı 6 Nisan 2016 tarihine erteledi.

Mahkeme, 28 Eylül 2015 tarihli duruşmada da Oktay Özdemir’in bilirkişi olarak beyanının tespiti için Rize Asliye Ceza Mahkemesi’ne yazılan yazının akıbetinin sorulmasına karar vermişti. Yapılan son duruşmayla, beş aydır beklenen beyan tespitinin hâlâ mahkemeye ulaşmadığı ortaya çıktı.