ESKİŞEHİR - Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanık polis memuru Gültekin Şahin, maktul Şerzan Kurt'un annesi Nejla ve babası Ömer Kurt hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, maktul avukatlarından Nuri Mehmetoğlu ve Nezahat Paşa Bayraktar'a söz verdi. Kurt'un avukatları, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti daha sonra, sanık avukatları Kemal Ertuğrul, Talat Atasoy ve Yıldırım Ak'a söz verdi. Sanık avukatları sanığın yaklaşık bir yıldır tutuklu olduğunu belirterek, tahliyesi talep ettiler. Sanık polis memuru Gültekin Şahin de tahliyesini istedi.

Sanığın tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti, eksik evrakın tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Muğla'da bir kız öğrenciye laf atma tartışmasıyla 11 Mayıs gecesi başlayan, karşıt görüşlü öğrencilerin kavgasıyla sabaha kadar süren olaylarda, Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü 2. sınıf öğrencisi Şerzan Kurt ağır yaralanmıştı.

Kurt, 19 Mayıs'ta, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti. Kurt'un ölümüyle ilgili olarak tutuklanan Muğla Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Gültekin Şahin hakkında Muğla Ağır Ceza Mahkemesinde ''olası kasıtla nitelikli adam öldürme'' suçlamasıyla dava açılmıştı.

Mahkeme, ilk duruşmada, güvenlik nedeniyle davanın Eskişehir'de görülmesine karar vermişti.

AJANSLAR