Muğla'da 12 Mayıs 2010'da meydana gelen olaylarda tabancayla vurulan ve hastanede hayatını kaybeden Muğla Üniversitesi öğrencisi Şerzan Kurt'un ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan polis memuru Gültekin Şahin'in tahliye talebi reddedildi.

 

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanık Gültekin Şahin, maktul Şerzan Kurt'un annesi Nejla ve babası Ömer Kurt hazır bulundu.

 

Polis memuru Şahin, savunmasında, olay sırasındaki açısıyla silahından çıkan merminin maktüle isabet edemeyeceğini özel bir kurumdan aldıkları raporla belirlediklerini bildirerek, söz konusu raporun Adli Tıp Kurumu'ndan teyit edilmesini istedi. Şahin, 19 aydır haksız yere tutuklu bulunduğunu savunarak, beraatini ve tahliyesini talep etti.

 

Duruşmada Kurt'un babası Ömer Kurt ise mahkeme heyetinin, özel bir kurumdan alınan rapora itibar etmemesini isteyerek, olayla ilgili gizli tanığın dinlenmesini ve sanık polis Şahin'in tutukluluk halinin devamını talep etti.

 

Tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti, gizli tanığın dinlenmesi ve dinlendikten sonra da sanığın özel kurumdan aldığı raporun Adli Tıp Kurumunda değerlendirilmesi için duruşmayı erteledi.

 

Baba Ömer Kurt, duruşma sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, insanların birbirini kabullenerek bu topraklarda dostça yaşaması gerektiğini söyledi. Sanık polis memurunun hak ettiği cezayı almasını temenni ettiklerini belirten Kurt, "Fırat'ın batısı, Fırat'ın doğusunu duysun. Siz eğer Fırat'ın batısını doğusuyla buluşturursanız hakkaniyet içinde, barışın, kardeşliğin, dostluğun temelini atarsınız. Artık gençler ölmesin, gençlerin insanca yaşam hakkına kasteden her kim olursa olsun hak ettiği cezayı bağımsız yargının vermesini bekliyoruz" dedi.

 

Olayla ilgili olarak görüşü sorulan İçişleri Bakanlığı'ndan 23 Eylül 2011'de verilen yanıtta, katil zanlısı Şahin'in amirlerinin izniyle havaya ateş açtığı belirtilmişti. Bakanlık Müşaviri'nin açıklamasında ayrıca, "Polisin görevlerini yaparken direnişle karşılaşması durumunda bu direnişi kırmak amacıyla ve kıracak ölçüde zor kullanma, silah kullanma yetkisi her zaman vardır. Dava konusu olay da bu kapsamda olup polisin silah kullanma yetkisi olmuştur. Olayların bu noktaya gelmesinde kusur tamamen Şerzan Kurt'a aittir. Hukuka aykırı davranmanın hiçbir mazereti olamaz. Kendisinin o saatte o kargaşa içinde bulunmuş olması bu sonucu doğurmuştur" denmişti. (İMC TV)