Edirne Barosu avukatlarından Fehmi Gül, "Seni silahla ya da bıçaklı vurursam ne kadar yatarım" diyen bir kişinin silahlı saldırısına uğradı.

Olay akşam saatlerinde Çavuşbey Mahallesi Üç Şerefeli Camii karşısında meydana geldi. Polat Avukatlık Bürosu'nda çalışan Avukat Fehmi Gül, tıraş olmak için berberine gitti. Berberin dolu olması nedeniyle işyerinde oturan avukat, kendisi gibi sıra bekleyen bir müşteriyle sohbet etmeye başladı.

Avukat ve müşteri sohbet ederken elinde bıçak ve silah olan bir kişi içeri girdi. İkilinin sohbetine müdahil C.R. isimli şahıs, Avukat Gül'e mesleğini sordu. Gül'ün 'Avukatım' cevabı üzerine sinirlenen şahıs, "Avukatları sevmem, avukatları sevmediğimi bilirsin" dedi.

Ardından bıçağını gösteren şahıs, avukata, "Seni silahla vurursam ya da bıçakla vurursam ne kadar yatarım" diye sordu. Sonrasında silahını avukatın bacağına doğrultan saldırgan C.R. bir el ateş etti. Kurşun yere isabet etti. Yerden seken kurşun bu kez avukatın sağ eline girdi. Yaralanan Avukat Fehmi Gül hemen hastaneye kaldırıldı. Ayakta tedavisi yapılan Gül, ifade vermek üzerine Manyas Polis Merkezi'ne geçti.

Kadri Kılıç’ın Zaman gazetesindeki haberine göre, olayla ilgili bir açıklama yapan Fehmi Gül, daha önce hiç karşılaşmadığı, tanımadığı bir kişinin saldırısına uğradığını söyledi. Saldırı sonucu elinden yaralandığını anlatan Avukat, "Silahı dizime doğru sıktı. Yerden seken kurşunla sağ elimden yaralandım. Neticesinde şahsı durdurdum. Ne yapıyorsun, işin ne burada diye sordum? Şaka yaptım dedi. Sonrasında kaçtı gitti. Aranıyor." dedi.

Bu arada olay yerinde inceleme yapan polisler, saldırgan şahsın yakalanması için çalışma başlattı.