Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)'in Şengal'i kuşatmasıyla başlayan Şengal Dağı'ndaki trajedi 5. gününe girdi. 50 bin Êzidî Kürt Şengal dağlarında mahsur kalmış durumda. İnsanlar yaşamını ağaç yapraklarını yiyerek sürdürmeye çalışıyor ve birçok kişi yiyecek ve su sıkıntısından yaşamını yitiriyor.

Rûdaw muhabiri Berekat İsa'nın aktardığına göre ,"İnsanlar açlıktan ağaç yapraklarını yiyor.” Berekat İsa, “Dağda, bir trajedi yaşanıyor, insanlar açlıktan yaşamını yitiriyor. Su ve yiyecek yok. Hava yoluyla dağa bıraktığı iddia edilen gıdayı kimse görmüş değil” diyor ve destek çağrısında bulunuyor.

Rûdaw muhabiri dün, şimdiye kadar çoğunluğu çocuk ve yaşlı, 60 kişinin açlık ve susuzluktan yaşamını yitirdiğini bildirmişti. İsa'ya göre; bugün de 3 kişi aynı sebeplerden dolayı yaşamını yitirdi.

İnsanların IŞİD’ın dağa ulaşmasını engellemek için dağa giden her iki yolu taşlarla kapattığını bildiren Rûdaw muhabiri, bazı insanların burdan çıkmaya çalıştığını ancak IŞİD’in saldırıları yüzünden geri döndüğünü aktarıyor.

Trajedinin bir başka yönüyse akrabalarını kaybeden ve onlardan haber alamayan Kürt Êzidîlerin durumu. (Demokrat Haber / BA)