Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin talimatı ile biri Zirevani Şengal Kuvvetleri Komutanı, diğeri Şengal Asayiş Komutanı olmak üzere iki Peşmerge komutanının görevden alındığı iddia edildi. Görevinden alınan komutanların askeri mahkemede yargılanacakları belirtiliyor.

Basnews’in güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberine göre; Mesud Barzani’nin talimatı üzerine Zirevani Şengal Kuvvetleri Komutanı (S.K) ve Şengal Asayiş Komutanı görevden alındı. Görevden alınan komutanların tutuklandığı ve askeri mahkeme tarafından yargılanacağı belirtildi.

Gözaltına alınan komutanlar IŞİD saldırılarına karşı Şengal’i savunmadıkları gerekçesiyle yaşanan felaketten sorumlu tutuluyor.

14 Ağustosta, Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani, Şengal olaylarını araştırmak için bir komisyon kurulmasını istemiş, sorumluların görevden alınarak cezalandırılacağını belirtmişti.

Daha önce de Barzani’nin talimatı ile Şengal olaylarından birinci dereceden sorumlu tutulan PDK Şengal Örgütlenme Bürosu Sorumlusu Serbest Bapiri görevinden alınmıştı.