'Barış İçin Eğitimciler', Şengal ve Kobaneli çocuklar için düzenleyecekleri toplantıyla, yurt içi ve yurt dışı destek kampanyası oluşturacak.

'Barış İçin Eğitimciler' adıyla bir araya gelen öğretmen, akademisyen, sivil toplum çalışanı ve sanatçılar, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde kurulacak cümlelerin, Şengal ve Kobaneli çocuklar özelinde, dünyanın savaşla ve zorunlu göçle hakları gasp edilen bütün çocuklarını kucaklayacağını var sayıyor.

21 Kasım Cuma günü saat 11.00’de Cezayir Toplantı Salonunda gerçekleştirecekleri toplantıyla, “Bütün savaş mağduru çocuklar için sesimizi ve eylemlerimizi beraber yükseltelim” diyen eğitimciler, şöyle devam ediyor:

"Çocukların çığlığını, kuracağımız cümlelerle daha da duyulur kılmayı istiyoruz. Şengal ve Kobanêli çocukların durumu, yapılan çalışmalar, bölgenin eğitim ve çocuk hakkı temelindeki ihtiyaçları ve bunlar doğrultusunda başlattığımız ve başlatacağımız yurt içi ve yurt dışı destek kampanyalarımızı kamuoyuna duyurmak üzere eğitim, akademi, edebiyat, sanat dünyasından konuklarımızın da katılacağı toplantımıza sizi davet ediyoruz.

Barış İçin Eğitimciler'le iletişim için:

[email protected]

Melike Koçak/ [email protected]

Cihad İlbaş/cihadilbaş@gmail.com

Kaynak: dokuz8haber