Şengal'de IŞİD'in saldırısı ve ardından gerçekleşen katliamlar üzerine dünyanın farklı yerlerinden buradaki direnişe katılımlar sürüyor. Piling Kal da direnişe katılanlardan. Şengal direnişine Almanya'dan katılan Piling Kal adlı 50 yaşındaki savaşçı, "Tüm halkların bu katliama göz yummayarak Şengal direnişine katılması gerekliliği," çağrısında bulunuyor.

Fırat Haber Ajansı'na konuşan Kal, "Şengal'de gerçekleşen katliama daha fazla sessiz kalamazdım. Bir an önce bu direnişte yer almam gerekiyordu," diyor.

Tüm arayışlarının Rojava ve Şengal'deki direnişleriyle bir netliğe kavuştuğunu söyleyen Kal, televizyonda gördüğü katliam görüntülerinden çok etkilendiğini belirtiyor. Televizyonlarda katliamı gördükten sonra ne yapabileceğini kendi kendisine sorduğunu belirten Kal şunları söylüyor:

"Evde oturup sadece izlemek bir çözüm değil diye düşündüm. Bu halk için ne yapabilirim soruları sürekli kafamdaydı. Almanya'daki yaşamım sürekli bir koşuşturma içindeydi. Tıpkı bir koşu bandındaki hamster gibi. Ben de yaşamımı buna benzetiyorum."

Kendini anti-faşist olarak tanımlayan Kal, IŞİD'in yaptıklarını ise "din faşizmi" olarak nitelendiriyor.

Kal, IŞİD'e karşı izlenecek tek yolun savaş olduğunu belirtirken, savaştan sonra da özgür ve demokratik, eşit bir Kürdistan'ın olacağı inancını paylaşıyor.

"TEK UMUT GERİLLA"

Şengal'deki durumu "içler acısı" olarak değerlendiren Kal, "Burada tek umut gerilla" diyor. Kal şunları söylüyor:

"Şu an Şengal'deyim. Şengal kentinin % 59'u IŞİD tarafından talan edilmiş ve yakılmış durumda. Bu kentin her bir köşesinde burada yaptıkları katliamın kalıntılarını görmek mümkün. Fakat her şeye rağmen buradaki gerilla arkadaşlar halkın ve bizim tek umudumuz. Buradaki arkadaşlarla paylaşım çok güzel. İnsan burada derin paylaşımları çok içten hissedebiliyor. İnsan burada arkadaşlık ve yoldaşlık sevgisini görüyor."

PKK'nin neden hala terör örgütü listesinde olduğunu anlayamadığını da söyleyen Kal, "İnsanlığı koruma, savunma noktasında PKK bir tanedir. Ezidi halkına bir tek onalar gerçek anlamda yardım etti," diyor.

Dünyanın Şengal'deki katliama sessiz kaldığını dile getiren Kal, "Tüm dünya Ezidileri kandırdı, sırt çevirdi. Sadece PKK yardım etti. Bu benim için en büyük insanlık yaklaşımıdır," diyor.

Başta Almanya olmak üzere Avrupa'da ki tüm kurum ve kuruluşların Şengal'de bulunan halka yardım sunmaları gerektiğini söyleyen Kal şunları söyledi:

"Halkın hala temel gıda ihtiyacı var. Tıbbi malzemelere, doktorlara ihtiyaç var. Bu halkı savunan gerçek güce destek sunulmalı, cephane vb. yardımlar yapılmalıdır. Yapılan yardımların neden hala sadece PDK'ye verildiğini anlamıyorum. Bu halkı yüz üstü bırakan kaçan bu güçtür. Ve yardımların ulaştığı yer de yine onların yeridir.”

DİRENİŞE KATILIM ÇAĞRISI

Kal, son olarak da tüm halklara başta da Almanya halkına seslenerek insanlık dışı gerçekleştirilen katliama sessiz kalmayıp Şengal direnişine katılım çağrısında bulundu.